Котировките на петрола от основните световни марки в четвъртък продължават

...
Котировките на петрола от основните световни марки в четвъртък продължават
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва въпреки ръста на запасите в САЩ

Котировките на петрола от главните международни марки в четвъртък не престават да се качват, макар данните за повишаване на американските стокови ресурси. Пазарът чака нови решение по договорката за ограничение на добива OPEC +.

Цената на, априлските фючърси засорта Brent през днешния ден сутринта п на борсата в Лондон ICE Futures се повиши $1,11 (2,01%), до $56,39 за барел. За предходната сесия тези договори нарастнаха с $1,32 (2,45%), до Щатски долар 55,28 за барел.

Мартенските фючърси за американския пример WTI в това време при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) нарастнаха са $1,27 (2,50%), до $52,02 за барел. В сряда цената на WTI се подвигна с 1,14 $ (2,3% - оптимален скок от 3 януари), завършвайки деня на равнище $50,75 за барел.

Техническият комитет за наблюдаване на съглашението OPEC + ще продължи работа в четвъртък, като не съумя да го завърши в границите на плануваните два дни, съобщи осведомен източник. Мониторинговият орган заседава на изключително съвещание заради срутва в цените на петрола, породен от експлоадиране на ковид в Китай.

След това ще бъде взето решение дали да се свика изключителна среща на министрите на всички страни, участващи в пакта ОПЕК + или единствено на водачите на съглашението - Саудитска Арабия и Русия.

Според формалните данни на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, комерсиалните ресурси от петрол в страната през последната седмица са се нараснали с 3,36 милиона барела, а тези от бензин са намалели с 91 хиляди барела, на дестилати - с 1, 512 милиона барела.

Експертите, интервюирани от S&P Global Platts, приблизително предвидиха по-малко з нарастване на запасите - с 3 милиона барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР