Котировките на петрол в петък сутринта незначително се понижават след

...
Котировките на петрол в петък сутринта незначително се понижават след
Коментари Харесай

Цената на петрола скочи заради сваления американски дрон

Котировките на нефт в петък сутринта нищожно се намаляват след внезапния скок на цената на фона на възходящото напрежение в Близкия изток.

Августовските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта се търгуват на лондонската борса ICE Futures на равнище $64,27 за барел, което е с $0,18 по-ниско от това при закриването на вчерашната сесия. В хода на търговия в четвъртък цената на тези договори скочи с $2,63 (4,25%), до $64,45 за барел.

Цената на американския пример WTI с доставка през август в това време се на нюйоркската стокова борса спада с $0,26, до $56,81 за барел. В хода на търговия в четвъртък тези договори нарастнаха с оптимално от декември 2018-а движение - с $3,1 (5,74%), до $57,07 за барел.

На 20 юни Техеран заяви, че е свалил американския дрон над своята територия, Пентагонът удостовери това, само че съобщи, че безпилотното летателно устройство е било в интернационалното въздушно пространство над Ормузкия проток.

" Иран извърши голяма неточност ", написа американския президент Доналд Тръмп в Туитър.

По данни на вестник The New York Times, Тръмпе глобил нанасяне на удар по Иран, само че след това е отменил интервенцията в последния миг.

Отчитайки ескалацията спора в Близкия изток, трейдърите надали изискат запазването на " дълги позиции " преди почивните дни. Ако се види ескалация на спора в петък, то покупките на петролния пазар ще порастват, отбелязва пред Bloomberg създателят на Vanda Insights в Сингапур Вандан Хари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР