Котел. Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на нова пречиствателна станция

...
Котел. Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на нова пречиствателна станция
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на нова пречиствателна станция за питейни води в Котел

Котел. Премиерът Бойко Борисов инспектира построяването на нова пречиствателна станция за питейни води в Котел. Това стана ясно от видео, оповестено в профила на Борисов във „ Facebook “ . Чрез оборудването ще се реши казусът с варовика и замътването на водата в града при значителни превалявания. „ Пречиствателната станция е подготвена, работи на автоматизиран режим, тестваме я “, осведомиха премиера Борисов от управлението на оборудването. Министър-председателят добави, че в неговите мандати са построени над 70 такива обекта в страната.
„ Едно огромно благодаря на държавното управление и на премиера, по тази причина че ни поддържа в това значимо начинание. Котел е зародил, с помощта на тези три извора, който са покрай нас. Това ни дава живот “, сподели кметът на Котел Коста Каранашев.
Станцията ще пречиства 200 куб. метра вода на час от карстовия извор на р. Изворска, който доставя града, посредством реагентна обработка и пречистване през бързи пясъчни филтри. След това водата ще се обеззаразява, с което ще се подсигурява високото й качество.
Стойността на плана е близо 3 млн. лева За осъществяването му от бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството от 2017 година до момента са обезпечени малко над 2,5 млн. лева Предстои остатъкът от средствата също да бъде възложен на локалната администрация.
„ България не е единствено жълтите павета, животът го има и тук “, съобщи по време на инспекцията министър председателят Борисов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР