Котарашки“ са първите българи, които влизат в селекцията на един

...
Котарашки“ са първите българи, които влизат в селекцията на един
Коментари Харесай

„Котарашки“ с концерт на 14 юли в Ла Рошел

„ Котарашки “ са първите българи, които влизат в селекцията на един от най-старите и известни в Европа фестивали за модерна музика – „ Франкофоли “ в Ла Рошел. Те ще свирят на 14 юли в последния ден на форума и народен празник на страната. Родните актьори ще излязат на отворена сцена пред хилядите почитатели, които всяка година се събират за събитието в прелестния град край океана. 150 000 меломани постоянно приветстват звездите.

Участието на „ Котарашки “ е от календара на Българския културен институт в Париж в партньорство с „ Франкофоли “. Тази година меломанският конгрес отбелязва 35-то издание във Франция и 8 по света, измежду които в Монреал /Канада/, Спа/Белгия/, Нова Каледония, Благоевград.  За годините на съществуването му от сцената на „ Франкофоли “ в Ла Рошел са пяли най-големите международни френски звезди – Шарл Азнавур, Джони Холидей, Патрисия Каас, Силви Вартан, Ванеса Паради, както и трансформиралите се днес  в идоли за почитателите ЗАЗ, Мика, ДЖ Снейк, Имани, Шарлот Гейнсбург, Давид Гета...

Никола Груев-Kottarashky е от извънредно забавните фигури в  съвременната българска музика. Издава го берлинският лейбъл Asphalt Tango. Той смесва детайли от фолклор с рок, фънк, блус, джаз, електорнна музика. Стилът му е безусловно различим,  а на частите му танцуват в клубове по целия свят.

„ Франкофоли “ възвръща своето осъществяване в България през 2015-а след 20-годишно спиране. Петото му издание в Благоевград е на 21 и 22 юни с концерти на френската поп звезда  Кенджи Жирак, една от най-актуалните американски изпълнителки LP, френската електро-суинг тайфа „ Караван палас “, Дан Балан и румънските звезди от „ Моранди “. 

Фото: Димитър Караниколов
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР