Котаракът в чизми на DreamWorks Animation заживя свой собствен живот

...
Котаракът в чизми на DreamWorks Animation заживя свой собствен живот
Коментари Харесай

"Котаракът в чизми 2" подготвя завръщането на Шрек

" Котаракът в чизми " на DreamWorks Animation заживя собствен личен живот през 2011-а - и това бе последният от деветте живота на Шрек и неговите другари. Зеленото страшилище, което дойде в първата година на третото хилядолетие и завоюва новоучредения  " Оскар " за пълнометражна анимация, претърпя три продължения (2004, 2007, 2010), всяко последващо - все по-слабо. Самостоятелното премеждие на Антонио Бандерас като палаво рисувано коте - нещо приблизително сред Зоро, Мариачи и Дон Жуан (появило се за пръв път в " Шрек 2 " ) - успя да генерира прочут интерес, само че цялостните финансови проблеми на компанията и забуксувалата креативност на така сполучливия първоначално франчайз го доведоха до задънена улица.

Но ето, че екранът отново се усмихва на приказните герои, които обръщат фолклора с главата надолу. След като NBC Universal закупи Dreamworks, с бъдещето на Шрек и компания се зае Крис Меледандри - индивидът зад анимационното студио Illumination и неговите миньони. Именно той е зает с възкресението на обичаните персонажи и първият от тях е точно Котаракът с тъжни очи, шпага, огромно его и възприятие за комизъм.

Антонио Бандерас и Салма Хайек се завръщат в студиото, с цел да озвучат още веднъж основните герои, а режисьори са Джоел Крауфорд ( " Круд: Нова ера " ) и Хануел Меркадо. Филмът стартира във вихрено движение, с фламенко китара и екшън сцена, в която героят в чизми умира славно... за осми път. Осъзнаването, че му е останал един-единствен живот - като на всички останали - идва със сцена, като че ли извадена от уестърните на Серджо Леоне, в която Смъртта го дебне в облика на Големия неприятен вълк. Това предопределя по-нататъшната история на героя, чието премеждие още веднъж ще ни срещне с прелъстената му и изоставена обичана Кити, алчност Джак Хорнър (от непозната в нашата просвета детска песничка за сливов пай) и едно малко безпородно куче, което се преструва на коте. 

Въпреки релативно мрачната тематика за гибелта и полезността на живота " Котаракът в чизми 2: Последно предпочитание " е подобаващ и за най-малките. И в тяхно име е дублиран на български от хора безименни, чиито вокални превъплъщения нямат нищо общо с същинските. Така, вместо да слушаме Флоранс Пю и Оливия Колман в функциите на Златокоска и Майката на трите мечки, се постанова да изтърпим комбинация от между северозападен диалект и цигански негоден български, което очевидно в студиото, дублирало кино лентата, минава за живописен метод.

Хуморът е простодушен и прелестен, анимацията - съвременна и лишена от излишества, а " Котаракът... "  ще се бори за зрителското внимание по света и у нас с кандидати от надалеч по-тежка категория -  " Аватар 2 " и биографията на Уитни Хюстън. Финалните фрагменти обаче оставят необятно отворена вратата, през която да влезе с тежка стъпка обичаното зелено страшилище. Въпреки че дати или екип за " Шрек 5 " към момента не са оповестени, все по-уверено се твърди, че сюжетът за завръщането му е подготвен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР