Котаракът Палмерстън, официален служител в британското външно министерство, се завърна

...
Котаракът Палмерстън, официален служител в британското външно министерство, се завърна
Коментари Харесай

Котаракът на британското външно пребори стреса

Котаракът Палмерстън, формален чиновник в английското външно министерство, се завърна на поста си, откакто прекара 6 месеца, възстановявайки се от напрежението, породен от сътрудниците му, които непрекъснато го вдигали и прехранвали. Хората към този момент са предизвестени, че не трябва да го галят, в случай че той не ги приближи, и би трябвало да спрат да му дават лакомства.

Сър Саймън Макдоналд приюти котарака в персоналния си дом през юли, с цел да може четириногият мишелов да се възвърне от напрежението. Палмерстън бил с наднормено тегло и козината от предните му лапи окапала, написа английският " Телеграф ".

Началникът на английските дипломатически служби, виновен и за добруването на котарака, е изпратил строго писмо до чиновниците във външното министерство. В него той ги предизвестява, че в случай че не трансформират отношението си към Палмерстън, ще би трябвало да се пенсионира вечно.

Продължителното неявяване на основния мишелов провокира любознание, а някои даже се загрижиха, че на форин офис евентуално го чака съдбовен излаз. Котаракът обаче е жив и здрав, радостен и цялостен с сила.

Изрично е неразрешено на чиновниците да подвигат Палмерстън, да му дават награди или пък да държат купички с храна под бюрата си, просто " за всеки случай ", в случай че той намине.

Сър Саймън има и още един жест към Палмерстън. Личният офис на началника на дипломатическите служби към този момент ще служи и като централа на Палмерстън. Ако котаракът се е отдръпнал там, то никой няма право да го безпокои.

" Също като Грета Гарбо той желае да бъде самичък ", отбелязва шефът на външно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР