Кот д`Ивоар обяви във вторник, че арабските инвеститори са обещали

...
Кот д`Ивоар обяви във вторник, че арабските инвеститори са обещали
Коментари Харесай

Арабски инвеститори обещават 5 млрд. долара за туризъм на Кот д’Ивоар

Кот д`Ивоар разгласи във вторник, че арабските вложители са дали обещание 5 милиарда $ за поддръжка на програмата на страната за привличане на задгранични туристи към западноафриканската нация, съобщи БГНЕС.
Министерството на туризма съобщи, че „ на кръгла маса на вложителите в Дубай “ в неделя и понеделник бил изразен интерес към Кот д`Ивоар и по думите на министъра на туризма Сианду Фофана става дума за „ обещания на стойност над 5 милиарда $ “.
Очарователната атака на Кот д`Ивоар в Обединените арабски емирства включва делегация с неотдавна пенсионирания звезден футболист Дидие Дрогба и A`Салфо, водещ артист от поп групата Magic System, който даде два концерта.
Инициативата, наречена „ Великолепният Кот д`Ивоар “, започва през май. „ Нашата цел е да станем петата по величина дестинация за туризъм в Африка до 2025 година “, споделя Фофана в изказването на Министерството.
Ако бъдат реализирани задачите, туризмът ще съставлява 12 % от Брутният вътрешен продукт, спрямо 5,5 % през днешния ден, а работните места в туристическия бранш ще набъбнат от 270 000 към 2016 година на 365 000.
Икономиката на страната през днешния ден зависи извънредно доста от приходите в селските региони, изключително от какао и кафе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР