Костите на издирваният от октомври миналата година 80-годишен Хамид Емирски

...
Костите на издирваният от октомври миналата година 80-годишен Хамид Емирски
Коментари Харесай

Намериха костите на изчезнал старец от маданско село

Костите на търсеният от октомври предходната година 80-годишен Хамид Емирски са открити инцидентно в региона на някогашния рибарник край маданското село Средногорци. 54-годишният мъж се натъкнал на злокобната находка в местността „ Камбозови лъки “през уикенда, до момента в който обикалял ливадата си. Той попаднал на череп и кости, наподобяващи човешки и подал сигнал в полицията.

" От извършените оперативно-издирвателни мероприятия се открива, че откритите кости, евентуално са на мъжа от селото, който е разгласен за търсене на 02.10.2018 година По данни на околните му тогава, 80-годишният гражданин на с.Средногорци е напуснал дома си на 28.09.2018 година и е в неопределеност оттогава. Предстои да бъде осъществена ДНК- експертиза, която по неоспорим метод да разпознава откритите остатъци ", оповестиха от полицията.

По същото време, когато изчезна Емирски, безследно бе изгубена следата и на 93–годишният Хасан Ахмедов от село Дрянка, община Баните. Възрастният мъж тръгнал за гъби и до момента не са открити никакви следи от него.

Няма диря и от изчезналата на 2 юли т.г. 84-годишна жена от смолянското село Тикале. Претърсен е периметър от към 10 км, всички процепи и скали, само че на този стадий няма никакви следи от дамата. „ Предупредени са всички гъбари, дървосекачи, овчари в региона, в случай че виждат нещо или я засекат, незабавно да подадат сигнал и по опция да не я оставят сама до идването на екип “, сподели кметът на Тикале Юри Кацаров. Той е безапелационен, че няма място в покрайнините на селото, което да не е тествано по два пъти от доброволци, служители на реда и пожарникари. Шукрие Пиперкова се търсеше и със следово куче, както и от 4 алпинисти.

„ Предполагаме, че нещо дамата се е заблудила и е тръгнала на някъде и е ходила много още първата нощ “, добави Кацаров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР