Костенец и близките населени места остават под полицейска брокада. На

...
Костенец и близките населени места остават под полицейска брокада. На
Коментари Харесай

Продължава издирването на Стоян Зайков

Костенец и околните обитаеми места остават под полицейска брокада. На седмия ден от издирването на Стоян Зайков, обвинен в убийството на някогашната си другарка, напъните на спецчастите остават без триумф.

След двете убийства Костенец е вцепенен от напрежение. Броят на служителите на реда, ангажирани с издирването на Стоян Зайков, е огромен.

Това, което се допуска - най-вероятно няма съучастници при двете убийства, евентуалният причинител се придвижва самичък и е тежко въоръжен.

Полицията през днешния ден получи многожество сигнали за евентуалното местоположение на Зайков, два от тях ги водиха в село Очуша и както и пред учебното заведение в костенец.

На седмия ден от издирването на Стоян Зайков спецчастите попаднаха на диря в село Очуша. Една от изоставените къщи в региона беше щурмувана, след сигнал, че обвиненият за убийствата в Костенец се укрива точно там.
основен комисар Ивайло Иванов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи: При влизането са употребявали светлинно-звукова граната. Тя цели да дезориентира възможния причинител, с цел да може да се пречупи неговата отбрана. За страдание все още нямаме резултати.
След като Зайков не беше открит в изоставената къща спецчастите се насочиха към постройката на учебното заведение в Костенец. Ученици и учители бяха изведени на открито под полицейска защита. Наложи се в региона да бъдат претърсени и жилищни адреси.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че сигналите подадени от жители са се нараснали. Такива е имало както от страната, по този начин и от чужбина. Всички са били тествани, само че без резултат.

основен комисар Ивайло Иванов: Тук сега са всички специфични подразделения на Министерство на вътрешните работи, с които разполагаме. Денонощно сме тук. Не си тръгваме. Ако получат сигнали единствено, това ни е молбата, да ни уведомят нас и да не подхващат нищо.
От Министерство на вътрешните работи обявиха, че към този момент е открито, че братовчедът на търсения дезертьор и негов комшия е погубен във вторник вечерта с ловджийски патрон 12-и диаметър. Изчакват се резултатите от ДНК експертизата, която би трябвало да покаже дали Стоян Зайков се е укривал в къщата и дали е причинител и на второто нападение. Все още не е ясно по какъв начин килърът е влезнал в къщата.
основен комисар Ивайло Иванов- основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Има един отворен прозорец. Не изключваме опцията той да е бил вътре в самата къща от самото начало. ст. комисар Николай Спасов, шеф на ОДМВР - София: В годините обратно знаем, че Зайков е правил обири в къщата на убития. Но това, което знаем за последните няколко години просто като съседи - на " Здравей - здрасти ". Пряк спор, дрязги или кавги и сигнали в полицията не е имало.
Костенец остава под полицейска обсада, ревизира се всеки един автомобил, който напуща града. От полицията приканват жителите за правилни сигнали и твърдят, че ще останат тук до залавянето на обвинения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР