Костенец. 15 чужденци с коне и каравани се самонастаниха в

...
Костенец. 15 чужденци с коне и каравани се самонастаниха в
Коментари Харесай

София: 15 чужденци с коне и каравани са се настанили неправомерно в Костенец, което е предизвикало напрежение сред местното население

Костенец. 15 чужденци с коне и каравани се самонастаниха в град Костенец, където преди дни беше убита млада жена, заяви четец на Агенция „ Фокус ” . Около 15.00 часа през днешния ден на ул. „ Чайка ” са се появили четирима души с колела, които са оглеждали незастроено пространство към р. Марица, където малко по-късно са почнали да слагат ограждения. Тъй като мястото е частна благосъстоятелност, живущите в региона подават сигнал в полицията. Веднага на място е дошъл патрул.
Групата чужденци са актьори, които преди шест месеца са тръгнали от Франция и пътуват с каруци из Европа. В България те идват преди три дни, като са влезнали в страната ни от Гърция. Една от задачите им е фестивал в Пловдив, който ще стартира след три дни. При инспекция на персоналните им документи стана ясно, че не всички са от Франция – част от тях са жители на Испания, Аржентина, Италия и други страни. Показана бе и поканата, с която чужденците потвърждават повода за идването си в страната.
Тъй като нямат позволение от локалната администрация в гр. Костенец, настаняването им внесе в допълнение напрежение измежду локалното население. Сред като полицията ревизира документите на пътуващите актьори и разиска обстановката с локалната власт, беше позволено на чужденците да пренощуват в града. Предупредени са да не позволяват излизане на животни отвън поставените заграждения, както и да не тормозят локалните с звук или висока музика.
В момента членовете на групата са паркирали каруците и караваните си, следва обтягане на голяма палатка. Утре преди обяд те би трябвало да заминат за Пловдив. В Европейската столицата на културата те ще предстоят 10 дни. Ако не получат покана за други представления, групата ще се раздели и всеки ще потегли по собствен маршрут.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР