Костен бульон се препоръчва при проблеми със ставите и коленете.

...
Костен бульон се препоръчва при проблеми със ставите и коленете.
Коментари Харесай

Костният бульон поддържа ставите здрави

Костен бульон се предлага при проблеми със ставите и коленете. Няма потребност да подсещаме на никого, че той има ужасно затоплящо и укрепващо деяние. Но не всеки, обаче знае, че той носи и други изгоди за нашето здраве.

Костният бульон ще помогне на нашите стави, храносмилателна система и кожа. Всичко това с помощта на съставките, съдържащи се в костите.

Той е натурален източник на колаген и други значими детайли.

Процесът на готвене лишава доста време, само че разрешава на съставките да отделят потребните свойства в бульона. Съдържа магнезий, фосфор, калий и калций освен в огромни количества, само че и в извънредно лесна за мелене форма.

Благодарение на бульона ще укрепите тялото, имунната и костната система. Отварата съдържа доста колаген и еластин, които идват от костните хрущяли. В допълнение, тя ще ви обезпечи гликозаминогликани и хондроитин – субстанции, нужни за здравето на ставите.

Бульонът се предлага за хора със ставни проблеми, страдащи от артрит и податливи на пострадвания.

Но това не са всичките му преимущества. Полезен е за кръвоносната система, понижава кръвното налягане и подкрепя действието на нервната система.

Ще усъвършенства положението на кожата, косата и ноктите ви. Съдържа конструктивен детайл, виновен за тяхното положение, а точно колагенов протеин, чието количество в организма понижава с възрастта. В резултат на това кожата губи своята компактност, става суха и нееластична, а ноктите и косата стават слаби и чупливи. Редовната консумация на костен бульон оказва помощ да се забави този развой.

Ефектът върху храносмилателната система също не е за занемаряване. И тук колагенът има значима роля. Полезен е за хора, страдащи от инфектиране на стомаха и червата.

Отварата подкрепя и храносмилателните функционалности, с помощта на пролина и глицина, които директно въздействат върху секрецията на стомашна киселина. Също по този начин ще бъде потребен при рефлуксна болест и за хора, страдащи от синдром на раздразнените вътрешности.

Необходими съставки:

пилешки, свински, телешки или рибни костиморковцелинапраз лукмагданозлукчесън

Начин за подготвяне:

Вижте още: Как да изгорим насъбраните мазнини по корема?

Костите (най-добрите са тези с доста хрущял, т.е. телешки ребра и пилешки бутчета) би трябвало да се измият и разделят на по-малки, което ще разреши да се отдели повече костен мозък. Сложете костите в тенджера, залейте ги със студена вода и ги сложете да се варят. Варете постепенно и дълготрайно. Най-малко 8 часа, а по-добре по-дълго, от време на време, този развой може да отнеме до 24 часа. В последна сметка костите би трябвало безусловно да се разпаднат. Добавете зеленчуци час преди края на готвенето, с цел да подобрите усета на бульона.

Можете да го съхранявате в ледник до 5 дни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР