Костадин Костадинов видя заяждане в проверката на РЗИ, след като

...
Костадин Костадинов видя заяждане в проверката на РЗИ, след като
Коментари Харесай

Възраждане внасят жалба до Конситуционния съд за зелените сертификати

Костадин Костадинов видя заяждане в инспекцията на РЗИ, откакто през вчерашния ден изиска оставката на Асена Сербезова от парламентарната естрада
внасят през днешния ден жалбата до Конситуционния съд във връзка със зелените документи. Те са събрали нужния най-малко от 48 подписа, като са били подкрепени от 17 депутати от ГЕРБ-СДС и 18 от Има Такъв Народ.

„ Както бяхме декларирали още, когато беше признато и влезе в действие решението на Народното събрание за въвеждане на зеления документ за достъп до постройката на Народното събрание, ние подготвихме тъжба до Конституционния съд и започнахме да водим диалози с представители на политическите партии в Народното събрание за поддръжка, като желая да подчертая, че тази тъжба не касае само достъпа до Народното събрание, надлежно зеления документ тук, тя касае зеленият документ като цяло. С решението на Народното събрание ни беше дадена една опция, която другояче нямахме, тъй като както е добре известно Конституционният съд може да бъде сезиран единствено и само във връзка на решения, които имат статута на закон, не може да бъде сезиран поради заповеди на министри, а зеленият документ е въведен със заповед на министъра на опазването на здравето. За положително или неприятно с взетото на инат и напук решение в Народното събрание на нас ни се даде опция в този момент да нападаме зеления документ в целокупност. Още през цялото време подчертаваме, че въпросът не е за това дали депутатите, публицистите и чиновниците в Народното събрание ще би трябвало да влизат със зелен документ в Народното събрание, а за това, че разпоредбите би трябвало да бъдат за всички идентични. Ние считаме, че зеленият документ би трябвало да бъде отстранен за безусловно всички жители “, безапелационен бе ръководителят на ПГ на „ Възражадане “ Костадин Костадинов.

Той разкри, че диалозите му с представителите на останалите политически сили в Народното събрание са траяли много време.

По думите му след днешното съвещание депутатите от „ Възраждане “ Петър Петров и Елена Гунчева ще внесат жалбата в Конституционния съд.

„ И ще настояваме за колкото е допустимо по-бързо решение. Аз не се колебая в решението на Конституционния съд, тъй като тази процедура със зеления документ в света откри своето опровержение от аналогични правосъдни институции в други страни. Да не приказваме, че и по-голямата част от страните, които я вкараха, към този момент започнаха да я отстраняват. Доказано нездравословна, потвърдено безполезна, потвърдено антиконституционна и противозаконна “, уточни водачът на „ Възраждане “.

„ Както неведнъж към този момент стана ясно, зеленият документ беше въведен не поради друго, а с цел да подтикват насилствената имунизация, предпоследна стъпка и фаза преди наложителната имунизация. Силно се надявам решението на Конституционния съд да излезе бързо и да е в наша изгода “, безапелационен бе Костадинов.

На въпрос да ли е правилно това, което през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков е декларирал, че не е поемал задължения към „ Възраждане “ по отношение на зеления документ, той отговори по този начин:

„ Не е правилно естествено. Аз нямам процедура да си протоколирам диалозите с хората, с които работя. Всичко останало, което си говорихме беше доказано. Единствено и единствено не знам за какво се тормози за това, че може би се е заел с някакъв период. Сами видяхте, че неговият здравен консултант е още повече на нашето мнение до някаква степен тъй като в случай че с премиера говорихме по някое време април, с изявлението на проф. Радка Аргирово през вчерашния ден стана ясно, че до месец, т.е. по някое време може да падне зеленият документ “.

Костадинов разяснява и инспекцията на РЗИ през днешния ден, която е откри, че всички депутати от „ Възраждане “ са без маски и те са поканени да си заплатят санкциите.

„ Аз нямам желание да заплащам рекет на рекетьори. Не съм видял да са пристигнали. Видях, че някакви хорица седяха от горната страна и гледаха, но не съблюдаваха отдалеченост, бяха много нагъчкани. Сигурно са били тези от РЗИ. Скандално беше! Не виждах да има метър и половина разстояние сред тях. Доста интимно близки бяха, може би такава им е практиката, не знам. Дори да ни глобят, ние ще апелираме естествено, няма да е за първи път и а з ще прикани всички, които ни гледат сега „ Не плащайте рекет на рекетьорите, които инцидентно сега носят някакви държавни инсигни и регали. Нека да ни глобят и ние ще апелираме в съда, и ще спечелим, както и до момента сме печелили доста пъти. Безкрайно е смешно!Това ми наподобява на някакво заяждане. Вчера поискахме оставката на здравната министърка и през днешния ден идва инспекция от РЗИ. Моля ви се по-сериозно! “, прикани водачът на „ Възраждане “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР