Костадин Костадинов призова от парламентарната трибуна стрелбата по българския клуб

...
Костадин Костадинов призова от парламентарната трибуна стрелбата по българския клуб
Коментари Харесай

Костадин Костадинов е на официално посещение в Охрид и Скопие

Костадин Костадинов прикани от парламентарната естрада стрелбата по българския клуб в Охрид да бъде сложена в Европейския съюз, а българската страна да реагира.

Малко след декларацията последваха реакциите на президента и на Министерство на външните работи. Последното реагира след третия и най-сериозен набег над български клуб. Ако предните два могат да бъдат избрани като вандалски акт, то стрелбата оня ден би могла да докара до жертви.

Днес Костадин Костадинов  – ръководителят на ПГ на „ Възраждане “, и народни представители от парламентарната група ще посетят Северна Македония, където ще участват на  разкриване на български културен център в Скопие и след това  ще отпътуват за Охрид, където ще посетят българския клуб „ Цар Борис III “, който бе обстрелян оня ден.

„ Питаха ме дали не ме е боязън. Естествено, че не ме е боязън. Ако ние, които ще отидем там за един ден, се опасяваме, какво тогава да кажем за нашите сънародници в Македония, родени и живеещи там? Някой замисля ли се те по какъв начин живеят в такава среда? Вчера приказвах с ръководителя на охридския клуб, Томе Блажевски, и той ми сподели следното – ние сме комити, поставили сме си главите в торбите, не ни е боязън. Тези смели българи заслужават цялостната поддръжка на българската страна, а и на Европейския съюз, и в случай че те не я обезпечат, то тогава Възраждане ще направи каквото е належащо с ресурсите, с които разполага. Като няма страна, ние ще бъдем страната! В мое лице, като ръководител на парламентарната комисия за българите зад граница, най-малко една част от българската законодателна власт ще окаже поддръжка на българите в Македония. “, разяснява Костадин Костадинов в обществената мрежа Facebook.

С него през днешния ден в Северна Македония ще бъде и зам.председателя на Народното събрание – Цончо Ганев и още четири народни представители от парламентарната група на „ Възраждане “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР