Костадин Костадинов от Възраждане определи решението за дипломатите като безумно,

...
Костадин Костадинов от Възраждане определи решението за дипломатите като безумно,
Коментари Харесай

От ”закъсняло, но правилно” до ”безумно” - така реагираха партиите за изгонването на руски дипломати

Костадин Костадинов от " Възраждане " дефинира решението за дипломатите като безумно, взето еднолично от премиера Кирил Петков. Повтори тезите от обява на Корнелия Нинова във " Facebook ", че то не е обсъждано в съдружен съвет, не е гласувано на съвещание на Министерски съвет.

В момента тече среща на управлението и парламентарната група на Българска социалистическа партия, " с цел да решим по какъв начин да продължим " по думите на водача Корнелия Нинова, която се разгласи срещу гоненето на съветските дипломати.

" Ако бяхме правова страна с настоящ самостоятелен основен прокурор, през днешния ден той щеше да изиска слагането на премиера под забраняване. Кирил Петков е рисков за България, захласнат от фикс идея за власт ", сподели водачът на " Възраждане ".

Председателят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов се опълчи на Костадинов. Обяви, че, в случай че някой би трябвало да бъде поставян под забраняване, то това е " Възраждане " и твърди, че решението не е взето еднолично: " Аз имам информация, че е обсъждано на 18 май използването на правилото за пропорция за състава на дипломатическите задачи. То е политически подкрепено от " Демократична България " и ние доста дълго време сме упорствали за това решение. От тази позиция е обсъждано и в съдружния съвет. Смятаме, че то е закъсняло, само че вярно ", сподели Христо Иванов.

Зад решението за изгонването на дипломатите застана и " Продължаваме промяната ": " Доверявам се, че това е вярното решение ", разяснява депутатът Димитър Гочев. " Правителството в оставка има същите пълномощия ", сподели той на въпроса дали в този момент е моментът да се взимат такива решения, поради че кабинетът е в оставка. По думите му, когато има данни от службите и от външно министерство, че тези лица би трябвало да бъдат изгонени, то по-скоро е механически въпрос.

Че решението е самосиндикално, твърди и " ИТН ". " Още когато ходихме на делегация в Украйна, той даде тази концепция на перона на гарата в Полша ", твърди депутатът Станислав Балабанов, като по думите му на диалога е участвал и Атанас Атанасов от " Демократична България ". По думите на Балабанов е трябвало първо да има известие от службите с доказателства, че " тези хора в действителност са шпиони ".

" Ако службите са си свършили добре работата, те би трябвало да продължат нататък. Напоследък се появяват подозрения, че по високите етажи на властта има хора, които не престават да обслужват съветски стопански ползи, особено да пазят ползите на " Лукойл ". Тези, които желаеха изключения за България, щяха да постановат несъгласие против шестия пакет наказания против Русия - тези, би трябвало също да бъдат разследвани от българските служби ", разяснява депутатът и някогашен министър на външните работи Даниел Митов. Намекът му е, че би трябвало да бъдат разследвани и Петков, и Асен Василев поради контрактуваното краткотрайно изключение от общоевропейските наказания за импорт на съветски нефт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР