Костадин Костадинов не е всявал паника у народа, казвайки, че

...
Костадин Костадинов не е всявал паника у народа, казвайки, че
Коментари Харесай

Костадинов не е всявал паника у народа, съдът го оправда изцяло

Костадин Костадинов не е всявал суматоха у народа, казвайки, че държавния запас е празен. Това реши Софийският областен съд. Той напълно оправда водача на „ Възраждане “.

Решението на съда обаче не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период.

Какво сподели Костадинов на 13-ти март 2020 година?

В телевизионно предаване при започване на пандемията водачът на „ Възраждане “ съобщи, че въведените противоепидемични ограничения от здравните управляващи са „ агитация за отклонение на вниманието “. Те били „ в полза на жителите “.

Тогава тоя заяви, че има неналичия на артикули от складовете на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси ” с думите:

„ Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено “.

Заради тези думи той можеше да заплати към 20 000 лв. гаранция. Но съдът реши, че обвиняването на Костадинов не е правилно конструирано. То е повече политическо говорене, лишено от конкретика. Също по този начин означи, че той е упрекнат по член 326 алинея 1 от Наказателен кодекс, което касае главно класическите случаи на подаване сигнали за бомби.

Според съда няма директен предумисъл зад думите на Костадинов

Информацията, която той споделил в изявлението си, е подадена преди този момент от пиарът му. Съдът обаче означи, че в думите на Костадинов по отношение на липса на тонове кашкавал и сирене от складовете на запаса има дезинформация. Тя обаче се базира на данни в медиите в предишен интервал.

В пледоариите си юристите Стойко Славов и Полина Велчева желаеха от съда да оправдае Костадинов.

Според тях обвиняването против него е политическа поръчка

По думите им изявленията на Костадинов в изявлението не са довели до всеобща суматоха в популацията и няма вредоносен резултат.

По време на днешното съвещание Костадин Костадинов не участва. Също по този начин не участва и представител на Софийска районна прокуратура.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР