Костадин Костадинов, лидер на ПП Възраждане, 47 НС, в седмичното

...
Костадин Костадинов, лидер на ПП Възраждане, 47 НС, в седмичното
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Петков и Василев – “лодката” ви с външен център продължава Подмяната

Костадин Костадинов, водач на Политическа партия Възраждане, 47 Народно събрание, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 19-ти февруари 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Защо Възраждане е в политиката?

“Защо би трябвало да бъдете в политиката? ” стартира диалога Беновска. Костадинов отговори, че политиката има потребност от хора като тях, които ще донесат на българите независимост, самостоятелност и достолепие, което е изгубена. “Първо би трябвало да върнем личното си достолепие, тъй като голямата част от нашия народ не се самоуважава. А, когато не се почитаме, няма по какъв начин да накараме някой различен да ни почита, минимум хората, които ни ръководят ” акцентира водачът на Възраждане.

Какво мислят младите за живота си в България?

Беновска попита Костадинов дали знае по какъв начин живеят хората. Той съобщи, че множеството живеят зле. Водещата показа, че в апаратната на студиото против нея стои един от основателите на Радио К2 – тонрежисьорът Асен Младенов, който е млад мъж, татко. Беновска го помоли да пристигна при нея. “Асен беше доста разпален по концепциите на Вашата предходна партия Вътрешна македонска революционна организация ” описа Беновска. Младенов означи, че в началото е бил разпален, само че се е разочаровал откакто са влезнали в ръководството. Костадинов показа, че и той се е разочаровал, само че доста преди този момент – бил е съвсем на върха, имал е опция да ги опознае. “Много хора не ми имаха вяра тогава. Мислеха, че става въпрос за персонален спор, само че в следствие схванаха, че не е по този начин ” сподели Костадинов. “Искам да попитам Асен, който работи 13 години политика, медията ни е политическа – какво мислиш за политиците ни през днешния ден, към този момент като татко, млад мъж? ” попита Беновска. Младенов показа, че не е удивен – веднъж политиците съумяват да се сграбчен с концепциите си, в множеството случаи те разочароват. На въпроса на водещата какво би изискал Костадин Костадинов да направи за младите, тонрежисьорът Младенов акцентира, че е належащо обучение, само че хората би трябвало да бъдат стимулирани да учат, а не да живеят ден за ден. Лидерът на Възраждане означи, че е в комисията по обучение в Народното събрание и е първият политически ръководител на партия, който е в комисията по обучение. Младенов продължи, че са нужни условия за труд, с цел да не бягат българите в чужбина, също така и ромите би трябвало да бъдат интегрирани, подготвени и да им се даде работа, тъй като сега нищо не вършат. Костадинов попита Младенов какво значи да им бъде дадена работа – “На теб някой дава ли ти работа? Ти си си я взел ”. Беновска акцентира, че Младенов освен си я е взел, а я е извоювал, тъй като е измежду най-хубавите експерти в медиите. Водещата подари алена ябълка на своя сътрудник Младенов в символ на почитание. Костадинов описа, че вижда всеки ден какво се случва с българите, кара си личната кола, върви пешком, няма защита, приказва с хората по улиците, едни го почитат, други го подлагат на критика. Той показа, че политиците би трябвало да са в контакт с хората, тъй като другояче изпадат в изолираност, стартират да се мислят за доста велики или изпадат в меланхолия и не имат вяра, че нещата могат да се подобрят.

Създаването на Възраждане; Целите на Възраждане

“Обществото ни е извънредно разграничено, болно, нихилистично, отровено от всевъзможни подозрения, раздира се от несъгласия и е извънредно мъчно да намериш една група, която да се консолидира и към която да създадеш новото бъдеще на България. Ние тръгнахме преди 7 години 50 индивида от Плиска. Тръгнахме да вършим Възраждане в миг на обезсърчение. Това, което сподели Асен, мислиш ли, че и аз не съм го мислил. Затова напуснах така наречен Вътрешна македонска революционна организация, тъй като няма нищо общо с същинската организация. Това е една частна компания. Коментарите за инициативния ни комитет бяха – хубаво, събрахте се, но няма да съберете 500 души за конгрес. Е, събрахме 580 души. 7 години и половина и към този момент сме в Народното събрание. Поставихме си 3 доста простички цели – на първите парламентарни избори, на които можем да участваме, Възраждане да има най-малко 1 %, с цел да можем да бъдем видяни. Това стана 2017 година. Втората цел беше на идващите избори да имаме най-малко 4 %, с цел да станем фактор. Това стана три тура. Третата цел, която следва на идващите парламентарни избори – Възраждане да стане първа политическа мощ и да управляваме страната ” показа Костадинов. Беновска означи, че това ѝ припомня на Волен Сидеров преди години, когато на конференция е споделил, че който ръководи, би трябвало да извършва личния си проект, във връзка неговата книга “Планът Сидеров ”. “Аз му споделих – дребна Ви е лодката. Ще стане ли твоята лодка – транспортен съд? ” разяснява Беновска. Лидерът на Възраждане акцентира, че зад партия Възраждане не стоят политически инженери, лобита, непознати посолства, НПО-та, непознати фондации, а единствено техните почитатели, които са извоювани с поредност и праволинейност през годините. “Ние растем и ще продължаваме да растем, тъй като сме си сложили за цел да преодолеем разкъсването на обществото, пропадането на обществото в бездната. Няма по какъв начин да бъде оправено, в случай че ние самите не намерим сили да се преборим с това нещо ” акцентира Костадинов. Лидерът на Възраждане напомни думите на Левски – “Ако спечелвам, печели цялостен народ. Ако изгубя, изгубвам единствено аз ” и съобщи, че Възраждане демонстрират, че в България може да се прави същинска политика, без кой знае какъв брой средства, политика, която не е обвързана с външни центрове, поставяйки българския народен интерес преди всичко.

Кампания за дуалното и професионалното образование; Делото на Васил Левски

Беновска означи, че за Асен Младенов е доста значимо образованието, а Костадинов акцентира, че той е възпитател и историк. Водещата показа, че преди 3 Народното събрание предаването “Беновска пита ” е почнало акция за дуално и професионално обучение. “Очакваме подпомагане и от държавното управление и от Вас, депутатите ” сподели Беновска. Лидерът на Възраждане съобщи, че с това си очакване Беновска “чука на отворена врата ” във Възраждане. Костадинов попита Илиана Беновска защо ще се създават служащи, в случай, че няма индустрия, промишленост и това е огромният проблем. Водещата акцентира, че няма строители, а Костадинов показа, че татко му е заварчик и предходната година се е пенсионирал, а в случай че реши да си търси работа, ще има лукса да си избира сред 5-6 работни места, само че междинната възраст в неговия отрасъл е 57-8 години. Беновска акцентира, че междинната възраст при учителите, лекарите и медицинските сестри също е доста висока. Лидерът на Възраждане акцентира, че самият той е отчаян от българските политици, които се радват, че са в Народното събрание и това им е повече от задоволително.

По връзки на вчерашния парламентарен ден Костадинов счита, че е редно да има обща декларация на Народното събрание. “Безкрайно е лицемерно тъкмо в този ден 18-ти февруари… това се трансформира в един протокол, където едни лицемерни хора… не е нужно да знаеш кой знае какви огромни детайлности за Левски, не е нужно да си историк, с цел да знаеш живота и делото му, само че едно нещо е доста нужно – да вървиш по неговите стъпки, когато си в Народно събрание ” разяснява Костадинов. “Ти си ли българският актуален Левски? ” попита Беновска. “Аз съм един от хората, които не престават делото, тъй като нашите възрожденци са ни завещали народен блян, който към момента не е сбъднат – България да бъде свободна, самостоятелна и обединена страна ” сподели водачът на Възраждане. Беновска му подари алегорично българското знаме.

Кирил Петков и Асен Василев; Зеленият сертификат; Протест на 23-ти февруари

Водещата сподели, че подаряват шеговито и различен подарък във връзка образованието – тениска Харвард. Костадинов показа, че е приключил и двете си образования във Великотърновския университет, а Народното събрание е съществено място и няма по какъв начин да се майтапи с Харвард. Беновска попита водача на Възраждане за мнението му за Асен Василев и Кирил Петков. “Не могат да ръководят страната. Техните дейности са безредни, носят чувството за външен център, който ги командва. Виждам, че вършат нелогични неща. Очевидно е, че нас ни ръководи екип от хора, а не един човек и на моменти се двоумя дали Кирил Петков е водещият, или Асен Василев. Ако бях на тяхно място в най-бързия порядък бих премахнал зеления документ и всички ограничаващи ограничения, тъй като е видно, че те не работят, изтощиха и разделиха обществото и това основава напрежение, при изискване, че цените на енергоносителите порастват, цените на питателните артикули, цените на тока не могат да бъдат овладени, имаме проблеми с цените на газа, имаме една комплицирана външнополитическа конюнктура. Това ли е нещото, което би трябвало да клати лодката? Аз щях да се отърва от това, на тяхно място, даже и да ме натискат извън, тъй като това на тях ще им помогне да закрепят ситуацията ” разяснява Костадинов. Той означи, че на 23-ти февруари ще стачкуват в 11 часа пред Министерски съвет. Лидерът на Възраждане сподели, че работната група за зеления документ принудително е заседавала, тъй като те не са желали да работят, а са били принудени от Възраждане. Беновска акцентира, че доста студенти са ѝ се обадили да споделят, че не желаят да се върнат присъствено да учат, поради зеления документ. Костадинов сподели, че е имало митинг в Пловдивския университет предходната сряда, които са се свързали с Възраждане. “Те бяха стотина индивида, половината бяха от Възраждане, другата половина бяха студенти. Страх ги е ” разяснява Костадинов. Той описа, че студентите се опасяват да не ги скъсат на изпити, откакто ги видят на митинг. Лидерът на Възраждане показа, че в никакъв случай не ги е било боязън, когато са били студенти, провеждали са митинги, персонално той е взел участие в свалянето на един ректор, което му е коствали 3 години взимането на изпит при същия човек.

Идва ли времето на младите?; Обвиненията против Възраждане; ГЕРБ и новото ГЕРБ – Политическа партия

Беновска попита Костадинов дали идва времето на младите. Водещата означи, че водачът на Възраждане Костадинов, Василев и Петков са връстници и са младите ръководещи. Тя пожела да изгледат с Костадинов едно певческо осъществяване на Асен Василев от изявление с нея през лятото на 2021 година. Костадинов се разсмя и сподели, че пеенето се отдава на Василев. Беновска прикани Костадинов да запее нещо. Костадинов запя “Слушай, по какъв начин шумят шумите ”.

“Слушай, би трябвало да съюзим по-позитивните старания. Накрая ще ти пусна една ария, която ние направихме. Какво ще направиш ти в най-къс период? Виждаш по какъв начин се лута обществото. Хубавата Лена за малко да провокира Троянска война като сподели, че служителите на реда били организирали митинга с престъпен контингент, след което се наложи Кирил Петков и Бойко Рашков да я спасят и да кажат, че престъпните са при Възраждане. Какво става тука? ” попита Беновска. Лидерът на Възраждане сподели, че това е нещо, което слуша 2 година от началото на огромните митинги. Той описа, че на конференция на Младен Маринов, Антон Златанов му е декларирал, че той няма да разреши Костадинов да прави каквото си желае в центъра на София. “Нас ни упрекнаха, че сме водили престъпно проявени лица на митинга, арестуваха доста хора от нашите. Ние към момента имаме такива наши задържани тогава, подсъдими – един от тях стана народен представител, различен стана общински консултант. За тези хора се говореше, че те са престъпно проявени. Всичко беше неистина. Когато някой скочи против властта, той би трябвало да бъде изкаран, че пази ползи на корумпирани политици, фактори, че зад него стои незаконния свят. Нас постоянно ни свързват с Русия, тъй като Русия е международният дявол сега, поради американската агитация ” описа Костадинов. Той акцентира, че позицията на Възраждане в никакъв случай не се е променяла и постоянно ще поддържат политика, която е в полза на България, само че няма да поддържат политика, която е в полза на съперниците и е антибългарска, без значение кой ръководи. “Аз не виждам разлика в политиката на предходното и настоящето държавно управление. За мен политиката не е нещо персонално. Нямам нищо срещу Кирил Петков и Асен Василев. Аз имам срещу политиката им. Тя не е нещо персонално. Тя е въпрос на правила, хрумвания, стратегии. Аз не утвърждавам тяхната стратегия, техните хрумвания, техните обноски да превиват врат пред непознати политически фактори. Очевидно е, че не водят независима политика, както беше и с предходния кабинет. Каква е разликата сред новия ГЕРБ и остарелия ГЕРБ? Аз не виждам такава. ГЕРБ се трансформира в нарицателно. ГЕРБ ги подлагат на критика и споделят – Вие ни надминавате ” разяснява Костадинов.

“Денят ”

Беновска пожела да чуят и изгледат дружно последната ария, която екипът на “Беновска пита ”, група Тангра и Александър Петров са основали през 2020 година – “Денят ”. “Идва ли денят? ” попита Беновска. Костадинов сподели, че това зависи от самите нас. “Винаги идва изгрев, даже и след най-мрачната нощ, само че какво ще ни донесе новият ден – зависи единствено и само от нас ” акцентира Костадинов. “Какво ни обещаваш? ” попита за край Беновска. Лидерът на Възраждане съобщи, че дава обещание битка до победа.

Така приключи диалогът сред Костадин Костадинов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Фейсбук и Ютюб на 19-ти февруари 2022 година. 

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР