Костадин Костадинов: Българите не искат еврото да замести леваБългарите не

...
Костадин Костадинов: Българите не искат еврото да замести леваБългарите не
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Българите не искат еврото да замести лева
Костадин Костадинов: Българите не желаят еврото да замести лв.
Българите не желаят еврото да замести лв.. Това става видно от събраните 221 122 подписа, с които политическа партия "Възраждане" желае свикването на референдум, защото такива значими решения не би трябвало да се взимат без необятно публично разискване. Ние настояваме този въпрос да бъде решен с референдум.

Това сподели ръководителят на партията Костадин Костадинов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Костадинов посочи, че подписите са събирани в 60 общини от общо 260 и предвижда, че в случай че са събирали на всички места са щели да наберат доста повече.

„ Имаме повече от 35 000 подписа, пристигнали от чужбина. Имаме от Съединени американски щати, Аржентина, Египет, Австралия, Нова Зеландия. Най-възрастният подписал се е на 95 години от Плевен. Голям проблем се явиха и новите условия по GDPR – регламента за отбрана на персоналните данни. Заради него доста хора отхвърлят да дават своето ЕГН, което на процедура ни затруднява да получим годни подписи", посочи ръководителят на партията.

Костадинов сподели, че през миналите месеци са обиколили доста места из страната и са разбрали, че огромна част от българското общество е против въвеждането на еврото.

„ То не е готово за такава радикална крачка. Хората са извънредно учудени за какво никой не ги пита. Правителството се пробва безусловно под масата да вкара документите в чакалнята на еврозоната. Смятаме, че въвеждането на еврото е сериозна опасност за българската стопанска система “, беше безапелационен Костадинов.

Той сподели, че тези дейности се случват на фона на неразбираемото бъдеще на еврото и на излизането на Англия от Европейски Съюз. Притеснителен факт съгласно Костадинов е, че няма механизъм, който да разрешава на една страна да се откаже от еврото и даде образец с Англия, които след дълги договаряния би трябвало да платят 40 милиарда и изрази безпокойство да не се наложи и България в бъдеще да заплаща такива колосални суми.

На въпрос на БГНЕС кой печели от въвеждането на еврото, Костадинов сподели, че ще се облагодетелства този, който ръководи към оня миг, само че най-вероятно това ще е Бойко Борисов, който към този момент 10 години е отпред на страната. Според него опитът да се вкара в еврото е с користни цели.

„ В момента в Българска народна банка има 44.5 милиарда лв., които обезпечават действието на валутния ръб. След въвеждането на еврото тези пари влизат в директно разположение на българското държавно управление. Представете си,че в един миг Бойко Борисов може да разполага с тях. Ние се съмняваме, че тези пари могат да се употребяват не в интерес на обществото “, посочи ръководителят на „ Възраждане “.

Той изясни и до какъв резултат може да докара възможната смяна на валутата ни.

„ Много хора си мислят, че когато влезе еврото хората, които имат 10 000 лв. в банката автоматизирано ще имат 5000 евро. Нищо сходно. Никой не може да знае какъв ще бъде курсът, към който ще бъде изчислен лев-евро. В момента той е 1 към 2. Левът е мощно надценен сега. Има заплаха, той да се обезцени с 30-40% до 50%, което значи, че курсът може да падне до 1 към 3, което значи, че при 5000 евро ще вземете 2500 евро. Всичко това ще бъде съпроводено и от инфлация, която по образеца на Гърция и у нас ще е най-малко 30%. Това значи на процедура национална злополука “, уверен е Костадинов.

Той сподели, че в случай че би трябвало да бъде почтен не чака депутатите да позволен свикването на референдум с въпрос: „ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото, като национална валута в България “? До това умозаключение стигнал, откакто през днешния ден провел изследване измежду депутати.

„ Запитахме над 160 депутати. Нашите доброволци взеха подписи от 6 депутати от Българска социалистическа партия, 1 от „ Воля “ и един от Движение за права и свободи. Това са депутатите, които поддържат провеждането на референдум. Изключително съм отчаян и от пренебрежителното отношение към идеята ни от страна на Обединените патриоти, за които наподобява, националният интерес не е приоритет. Затова нямам доверие депутатите да поддържат настояването ни", разяснява Костадинов.

Той акцентира, че жителите нямат доверие в политиците и може би би трябвало да се мисли за основаването на трета българска република или преосноваване на страната, тъй като сега обстановката е предреволюционна конюнктура. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР