Костадин Георгиев, станал популярен като Коцето Калки, е сред най-колоритните

...
Костадин Георгиев, станал популярен като Коцето Калки, е сред най-колоритните
Коментари Харесай

Коцето Калки скандално: Дрога не ми понася, остава сексът

Костадин Георгиев, станал известен като Коцето Калки, е измежду най-колоритните реализатори на родната сцена. Въпреки че сърцето и душата му са отдадени на музиката, той приключва Медицинската академия. Изборът сред музиката и медицината бил един от най-трудните в живота му. След като специализира като стоматолог, той работи три години като ортодонт в село Церово, а по-късно става помощник в Катедрата по детска стоматология на Медицинския университет. През 1987 със свои сътрудници лекари и стоматолози основават емблематичната група “Медикус”, с която издават три албума. Коцето жъне триумфи освен като артист, само че и като артист. Участва в игралния филм “Мисия Лондон”, в именитата театрална режисура “Секс, опиати и рокендрол” и в известния мюзикъл “Исус Христос суперзвезда”. Ето какво разкрива Калки в особено изявление за сътрудниците от " Труд ".

– Калки, в края на лятото ти следва женитба. Как прекарвате ваканцията с обичаната ти жена Мартина?
– Сега сме на морето и смесваме потребното с приятното – с Мартина редуваме карането на сърф с музикалните ни участия, като се стремим да не прекаляваме с уговорките, с цел да ни остане време в действителност да си починем. Иначе думата женитба е доста мощна, тъй като ще сме единствено двамата и един духовник, плюс синът ни Теди, който ще бъде очевидец. Ще е нещо доста непретенциозно.

– С Мартина планирате ли обща ария?
– Може да очаквате от нас нов дует през есента. Ще е любовна ария – сантиментална блус-балада – “Къде отиде любовта?”

– На 7-ми април твоята група “Медикус” имаше празник – 30 години на сцена. Ще вършиме ли скоро нов концерт?
– Цялата година протича под егидата 30 години “Медикус”. Скоро участвахме в огромния рок фестивал “Хилс ъв рок” в Пловдив, а в този момент през октомври ще открием най-големия рок клуб в София – “Сити стейдж”.

– Кой е обичаният ти спомен с групата или най-силно преживяване за тези 30 години?
– Имам обичан спомен с групата от най-ранните ни години – от присъединяване ни на Световния кънтри фест в Полша, където свирихме две следващи години. Тогава вестниците там писаха за нас, че сме най-хубавата кънтри акапела в Европа, както и за нашето ужасно показване там.

– Кога съгласно теб ще пристигна Векът на любовта, за който пееш в една от песните на “Медикус”, измежду тази експанзия и принуждение, които ни заобикалят?
– Според мен следва доста дълъг интервал на човечеството да узрее и този век ще пристигна, когато хората се научим да живеем отговорно към планетата и останалата част от човечеството. Също по този начин, когато всеки стане виновен, даже и за своите мисли, а освен за постъпките си. А в случай че приказваме за политика, когато стартира да се съблюдава редът в Европа и редът в България. Не желая Европа и България да бъдат унищожени от хора, които ръководят зле и считам, че всички би трябвало да се борим против това.

– Коя е тематиката, която те вълнува най-вече?
– Презастрояването и систематичното съсипване на София и на Черноморието.

– Тази година имахте турне в Австралия и Нова Зеландия с представлението “Секс, опиати и рокендрол”. Как си обясняваш големия триумф на този театър, който се играе към този момент 25 години?
– Неговата магия към момента остава мистерия, само че има няколко съставния елемент, които ще притеглят публиката още дълги години. На първо място съгласно мен е играта на Ивайло Христов, само че това върви за ръка дружно с невероятния сюжет, а също по този начин и обстоятелството, че ние с Дони умеем да импровизираме в този театър. Това евентуално прибавя един дребен сексапил. Спектакълът още от 2015-а, когато заминахме за Съединени американски щати и Канада, е в едно съвсем непрекъснато турне. Едно от местата, на които ни следва да заминем в късната есен, е Израел. Там към този момент бяхме през 2000-та година с Дони и Мишо Шишков по случай милениума. Тогава за 6 дни обиколихме множеството от свещените места, а те са в действителност неповторими.

– Какво те впечатли в Австралия?
– Бяхме в пет-шест града, посетихме един парк с диви животни на независимост и там можеш да галиш кенгуру, да вземем за пример. Гмуркахме се също по този начин при Големия коралов риф, неповторимо впечатляващо място, изпълнено с дребни островчета – там даже успяхме да поплуваме с големи костенурки. Като се гмурнеш в този друг свят, разбираш какъв брой красива е нашата планета и за какво би трябвало да я пазим.

– В живота чувствал ли си се като воин от “Секс, опиати и рокендрол” и имал ли си допир до опиатите и живот на ръба?
– Как да кажа – ние сме се докоснали до рок славата с “Медикус”. Времената бяха други, имаше огромна рок аудитория и девойки, които те преследват. Слава Богу, от опиатите съм се опазил, очевидно не ми понасят и не изпитвам някакъв афинитет към тях, даже към тревата, да не приказваме за по-сложни неща. Остава сексът, нещо което е присъщо за всеки човек и се надявам с годините, да продължаваме да се държим в тази област. (Смее се.)

– Дали си овладял тайните на тантрическия секс?
– Те се овладяват цялостен живот тези секрети. (Смее се.) Идеята в действителност е посредством избрани енергийни практики да се получи цялостно обединение на силите на двамата сътрудници, като тогава се получава доста по-пълно преживяване. Постига се с съответни извършения, свързани с енергийна медитация и придвижване на силата по тялото. Аз не съм се задълбочил доста, само че съм осведомен с главните правила и практики.

– А кой е твоят натурален опиат?
– В сърцето ми е музиката и тя е един безконечен опиат за мен и най-голямото ми ентусиазъм – музиката и творчеството в по-широк смисъл са най-сериозният опиат. А в случай че приказваме съществено за опиати, то има и естествени опиати като диметилтриптамина да вземем за пример, който се образува в епифизата и когато човек задейства тези хормонални системи посредством йога и други неща, тогава се доближава до едни по-висши положения.

– Случвало ли ти се е да излезеш от тялото си по време на медитация?
– Всички излизаме от тялото си по време на сън. В процеса на медитация, също ми се е случвало и тогава съм попадал в пространство, наречено лирика. Голяма част от написаните ми песни са въодушевени оттова.

– Сега, като имаш сериозна връзка и дете, несъмнено към този момент си моногамен и дивите рок нощи от дълго време са зад тила ти?
– Така е, животът ми към този момент потегли в едно по-моногамно русло, младостта подготвя към други неща, само че като дойдат семейство, деца и отговорности, човек стартира да клони към моногамия.

– По душа обаче май си си останал едно постоянно хипи. Свободен дух като теб, несъмнено избира натурализма и по-дивите къмпинги, вместо обичайните плажове?
– По принцип ми харесва да съм натурист, да се шляя гол и да вървя по диви места, само че не обичам да го върша пред хората, задоволително са ме одумвали и нямам потребност от повече одумки и на тази тематика.

– Има ли твои последователки, които са те атакували освен след концерти, само че и до момента в който практикуваш като стоматолог?
– Имаше преди едни последователки, които идваха постоянно до Стоматологичният факултет, само че с течение на времето се отделих оттова и направих процедура с по-подбрани пациенти. През 90-те години идваше едно момиче, което пожела да му вградя в зъба късче от струна на моя китара.

– Направи ли го?
– Да, направих го, въпреки всичко това беше нейното предпочитание. Имаше всевъзможни занимателни случки. Сещам се и един път, когато ми отрязаха кичур от косата, без да го чакам – тогава ни бяха обкръжили последователки и до момента в който раздавах подписи, те ме изненадаха с ножицата. (Смее се.) Имаше и една по-възрастна фенка, Борянчето – тя идваше на всичките ни концерти, съпровождаше ме и до работата, а след това ме изпращаше съвсем до нас – доста вярна почитателка.

– Какво те накара да се влюбиш тъкмо в Мартина?
– Тя тази работа е компонентата Х, нещо което е незнайно, а може би е и кармично. По някакъв метод вибрационните полета на хората са завибрирали в една и съща периодичност, от позиция на нуклеарната физика и оттова нататък е работила химията. Също по този начин Мартина е и пианист-виртуоз, излъчва своя сексапил и е обикновено да съм бил притеглен от нея.

– Мислите ли за още едно дете и работите ли към този момент по въпроса?
– И на двата въпроса – да!

– Случва ли ти се да се отчаеш, или обезвериш и по какъв начин си обясняваш обстоятелството, че доста известни рок музиканти вземат решение да сложат завършек на живота си?
– Това ми се е случвало в по-младежките години, само че с течение на времето човек добива убеденост в личните си сили и благоприятни условия, а колкото повече опит трупаш и намираш повече сили да продължиш напред и да се бориш. Явно тези, които не съумяват да продължат, не са преодолели своята ненормалност, не са работили задоволително върху моделите си на държание и себеусъвършенстване. Човек би трябвало непрестанно да се развива и усъвършенства с всеки един ден.

– Срещал ли си се с шамани и лечители с невероятни качества?
– Два пъти в България беше един тувински шаман – Николай Ооржак. Той е овладял лечебното шаманско пеене и има неповторимата заложба да пее на два гласа, феномен, присъщ основно за този район на света. По нашите земи също е имало доста забавни лечителски практики. Траките да вземем за пример, са лекували единствено с думи, това е традиция, която се е запазила и до момента в някои национални практики. Аз в годините съм виждал баби, които умеят да баят и имам вяра, че думите носят мощна лечебна сила. В Индия тази традиция също е непокътната в така наречен лечебни мантри – това са слова на санскрит с доста мощна сила.

– Най-мистичното енергийно място, което си посещавал?
– Може би това е огромното ни странствуване през 96-а година, когато минахме през Индия и Непал. Бяхме в разнообразни ашрами както и в столицата на Далай Лама. В един от манастирите там даже ни демонстрираха скалпа на снежния човек – Йети. Прилича на оранжева перука и го държаха в една голяма транспарантна кутия, само че макар желанието ми да си взема косъм от него и да го дам за ДНК- проучване, те не ми разрешиха. Един духовник ни описа за мистични срещи с него. Негов другар – тибетски доктор, бил похитен от мъжки Йети и заведен при женската, която била погълнала рибена кост. Той съумял умерено да извади костта, а след това се прибрал незасегнат. Монахът ни подари и няколко рисунки, които е направил по тази история.

– Много известни актьори и артисти признават, че са виждали НЛО. Ти имал ли си сходни прекарвания?
– Не, не съм имал тъкмо такива, само че съм виждал не един, а два черепа на извънземни същества, открити тук в България. И двата са открити от разнообразни хора, необикновени са по форма и даже са изследвани, като фактически се оказва, че те са от тип, който не е срещан до момента на Земята – нещо, което е доста забавно. Според очевидците, които са ги намерили, наоколо е имало обгорени и разтопени камъни, евентуално резултат от злополука, случила се с летателен уред. Контактувал съм и с хора, които са виждали извънземни. Естествено е да допуснем, че не сме сами във Вселената и има разнообразни типове извънземни, единствено тези които са посещавали нашата планета, са може би повече от 50 типа.

– Ти изигра Исус Христос в известния мюзикъл. Вярваш ли, че Христос те закриля?
– Да, сигурно – откакто съм приел кръщение по свое лично разбиране, значи съм усетил дълбока връзка с него, само че смятам, че тази връзка е персонална и тя би трябвало да е всекидневие. Всяка заран човек би трябвало да приканва божията мощ да му оказва помощ и да го води по пътя му.

– Любима мисъл?
– Всеки ден да бъдем по-добра версия на самите себе си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР