Косовското правителство проведе празнична сесия по повод 11-тата годишнина от

...
Косовското правителство проведе празнична сесия по повод 11-тата годишнина от
Коментари Харесай

11 години от независимостта на Косово

Косовското държавно управление организира празнична сесия във връзка 11-тата годишнина от оповестяването на независимостта на Република Косово. Това е най-младата страна в Европа, която беше приета от над 100 страни членки на Организация на обединените нации, като измежду първите беше и Република Северна Македония.

 © Архив БГНЕС
В къса тирада по време на тържествената парламентарна сесия министър председателят Рамуш Харадинай съобщи, че " всеки жител на Косово има своя лична история за пътуването на страната през тези 11 години ".

Косовският министър председател акцентира, че 2019 година ще бъде годината на консолидация на косовската страна и че " всички отворени въпроси ще бъдат завършени на районно и интернационално ниво ", в това число реализиране на " дефинитивно съглашение за правно обвързващо взаимно признание със Сърбия в границите на съществуващите граници, и в това време присъединение към НАТО. "

Президентът на Косово Хашим Тачи оцени независимостта на страната като " най-емблематичния исторически акт, който институционализира битката на косовския народ за независимост ". Тачи написа в профила си във Facebook, че " всички жители на Косово заслужават това достижение ".
 Президентът Хашим Тачи разгласи 2019 година за година на НАТО в Косово Президентът Хашим Тачи разгласи 2019 година за година на НАТО в Косово
Президентът на Косово Хашим Тачи прогласи 2019 година за година на НАТО в Косово, оповестиха от неговия кабинет, представени от белградския вестник "Данас ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР