Косовският вицепремиер и министър на външните работи Беджет Пацоли продължава

...
Косовският вицепремиер и министър на външните работи Беджет Пацоли продължава
Коментари Харесай

Външният министър на Косово декларира богатство от 600 млн. евро

Косовският вицепремиер и министър на външните работи Беджет Пацоли продължава да бъде най-богатият политик в Косово с заявените си парцели и парични средства на стойност над 600 милиона евро.

В декларацията, предоставена за попълване от Антикорупционната комисия на Косово, Пацоли е заявил, че има недвижими парцели на стойност стотици милиони долари и евро, от които по-голямата част се намира в чужбина, предава БГНЕС.

От десетилетия Пацоли е прочут като един от най-успешните предприемачи от Косово. Той дължи благосъстоянието си в качеството си на реализатор на строителните работи, основно в Русия, по време на първия съветски президент Борис Елцин, с който, съгласно медиите, е бил непосредствен другар.

Сегашният началник на косовската дипломация заявява недвижими парцели на стойност 200 милиона евро и капитал от над 400 милиона в европейски компании или в такива, в които е съсобственик.

Пацоли има и милиони евро в разнообразни банки. На свои сметки в няколко сметки - и в Косово, и в чужбина – той има над 6 млн. евро и към 355 000 $.

Като годишен приход Пацоли заявява дивиденти в размер на 5,3 милиона.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР