Косовският външен министър заяви в сряда, че сръбският президент Александър

...
Косовският външен министър заяви в сряда, че сръбският президент Александър
Коментари Харесай

Косово иска извинение от Сърбия, не допуска техни власти

Косовският външен министър съобщи в сряда, че сръбският президент Александър Вучич няма да има право да посещава страната, д окато не се извини за геноцида против популацията на Косово, съобщи АП.

Мелиза Харадинай-Стубла написа в Twitter, че няма да бъде обещано позволение за влизане на сръбските управляващи, до момента в който сърбите не бъдат подведени под отговорност за геноцид в Международния съд.
 Решаването на разногласието към статута на Косово продължава в Брюксел
Решаването на разногласието към статута на Косово продължава в Брюксел

Мария Захарова съпостави Александър Вучич с Шарън Стоун в " Първичен инстинкт "

" Повтарям още един път единствения и непрекъснат отговор на всички бъдещи претенции от Вучич и други: няма позволение за вас да посетите Косово, в случай че не се извините за геноцида, осъществен над нашия народ, и до момента в който виновните лица за този геноцид не бъдат подведени под отговорност, " написа тя.

Вучич и други сръбски чиновници би трябвало да изискат позволение от Косово, преди да посетят регионите на етническите сръбски малцинства в някогашната сръбска провинция.
 Президентът на Косово Хашим Тачи подаде оставка и отива на съд в Хага
Президентът на Косово Хашим Тачи подаде оставка и отива на съд в Хага

Ще дава отговор за военни закононарушения по време на войната през 1990-те

Харадинай-Стубла реагира след наличието на Вучич при откриването на болница в Белград, където е открит всеобщ гроб на 744 етнически албанци, убити през 1999 година

Във вторник Вучич упрекна Харадинай-Стубла, че се пробва да сътвори политическо шоу след нейна поява.

Междувременно Международния съд в Хага повдигна обвиняване и арестува по съмнение за военни закононарушения и закононарушения против човечеството някогашния на Косово и още четирима висши някогашни командири на етнически албански партизани, които се бориха за самостоятелност от Сърбия.

Припомняме, че през Сърбия и Косово се договориха да възстановяват икономическите си връзки . Това разгласи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, като приветства сделката като " огромен пробив " повече от десетилетие откакто Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година

Вучич посочи тогава пред публицисти, че към момента има доста разлики сред Сърбия и отделилата се провинция , само че сподели, че днешното съглашение бележи голяма крачка напред .

Pyetje për Vuçiqin:
— Meliza Haradinaj (@MelizaHaradinaj)
Косовският министър председател Авдула Хоти съобщи, че съглашението трябвало да докара до взаимно признание сред двете страни .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР