Косовският президент Хашим Тачи заяви във Фейсбук, че е отказал

...
Косовският президент Хашим Тачи заяви във Фейсбук, че е отказал
Коментари Харесай

Тачи: Косово не желае да замени евроатлантическата си перспектива с каквато и да е регионална инициатива

Косовският президент Хашим Тачи съобщи във Facebook, че е отказал да участва на среща в Охрид за по този начин наречената самодейност " мини Шенген " в Западните Балкани, тъй като " Косово не желае да размени евроатлантическата си вероятност с каквато и да е районна самодейност ", съобщи Танюг.

Тачи уточни, че на първата среща за тази нова районна самодейност в Нови Сад предишния месец Сърбия " съзнателно е пропуснала Косово ", предава Българска телеграфна агенция.

Според косовския президент самодейността е " безсмислена ", до момента в който Сърбия и Босна и Херцеговина не признаят Косово.

" Стремим се към превъзмогване на сегашните спънки с разговор и интернационално признание. Едва откакто стане това, можем да бъдем част от такива районни начинания като равноправна страна ", написа Тачи.

Тачи подлага на критика албанския министър председател Еди Рама за неговото присъединяване на срещата на върха в Охрид, където " Република Косово не е приета ".

В Охрид през вчерашния ден и през днешния ден тече среща на водачите на Сърбия, Северна Македония и Албания по по този начин наречената самодейност " мини Шенген " за свободно придвижване на хора, артикули и капитали в района. На днешната среща участват и представители на Черна гора и Босна и Херцеговина. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР