Косовският президент Хашим Тачи съобщи, че следващата седмица ще замине

...
Косовският президент Хашим Тачи съобщи, че следващата седмица ще замине
Коментари Харесай

Прокуратурата за военни престъпления ще разпита Хашим Тачи следващата седмица

Косовският президент Хашим Тачи заяви, че идната седмица ще замине за Хага, с цел да бъде разпитан от прокурорите на специфичния съд, които го упрекват във военни закононарушения, съобщи ДПА.

На страницата си във Facebook Тачи написа, че отпътува за Хага в понеделник, откакто е бил свикан от прокурорите, проверяващи го за хипотетични закононарушения против човечеството и военни закононарушения.

Тачи е някогашен водач на Армията за избавление на Косово /АОК/, която се бореше против сръбските сили по време на спора от 1998-99 година

Хашим Тачи отхвърли срещата в Белград поради обвиняването му от Хага

Президентът прикани косовския народ да остане обединен в лицето на провокациите пред страната, до момента в който той и сътрудниците му дават отговор пред интернационалното правораздаване "с достолепие и честност ".

Миналия месец стана известно, че косовският президент дружно с още няколко някогашни командири на АОК е упрекнат от прокуратурата на специфичен арбитражен съд в Хага във военни закононарушения, осъществени по време на спора със Сърбия.

Предстои съдът да се произнесе публично дали приема тези обвинявания. Тачи сподели, че ще подаде оставка, в случай че това стане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР