Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви след приемането на законите, с

...
Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви след приемането на законите, с
Коментари Харесай

Харадинай: Армията на Косово е армия на мира

Косовският министър председател Рамуш Харадинай съобщи след приемането на законите, с които се образуват военните сили на Косово, че новото косовско формирование ще бъде войска на мира и в работа на всички, които живеят в Косово, без значение от тяхната етническа принадлежност.
" Това е войска на мира, тъй като носи мир. Това е армията на косовските албанци, сърби, турци, бошнаци, ромите, египтяните на всички, които живеят в Косово, сподели Харадинай, представен от организация МИА.
Помолен за коментар на информацията, че сръбският президент Александър Вучич в идващите три дни ще обитава наоколо до граничната зона сред Сърбия и Косово, Харадинай съобщи, че в това не вижда някаква провокация и уточни, че " армията на Сърбия закупи сътрудник в лицето на Армията на Косово ".
Той изрази убеденост, че двете армии в близко бъдеще ще служат дружно в армията на Балканите, отбелязва още БГНЕС.
Позовавайки се на изказване на американския секретар по защитата, Джеймс Матис, че " няма по-добър другар от пехотинците, само че няма и по-лош зложелател от тях ", косовският министър председател сподели, че същото важи и за трансформираните сили за сигурност в Косово. " Аз в действителност мисля, че никой по-добър другар на мир от косовската войска, само че и враговете на мира мисля, че нямат неприятен зложелател от косовската войска, разяснява Харадинай.
Той също по този начин акцентира, че тази " войска в никакъв случай няма да бъде употребена против сърбите в Косово ", тъй като " тя не е войска с такава цел ".
" Ние идваме на мир и постоянно ще бъдем в мир. Това не е войска, чиято цел е да се обърне против личния си народ, против сърбите в Косово. Както на юг, по този начин и на север, хората в Косово са свободни, те са в домовете си, те са част от Косово. Косовската войска в никакъв случай няма да бъде употребена против тях ", сподели в умозаключение Харадинай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР