Косовският премиер Авдула Хоти заяви, че Сърбия се е съгласила

...
Косовският премиер Авдула Хоти заяви, че Сърбия се е съгласила
Коментари Харесай

Сърбия била готова да признае Косово

Косовският министър председател Авдула Хоти съобщи, че Сърбия се е съгласила да влезе в развой на разговор, който да докара до взаимно признание сред двете страни. Това написа прищинското издание Gazeta Express, представено от организация " Фокус ".

По време на спор, проведен от организацията на гражданското общество по отношение на разговора сред Косово и Сърбия, министър председателят Хоти сподели: „ Сърбия се съгласи да влезе в развой на разговор, който да докара до взаимно признание “. Хоти, който управлява косовската делегация в политическия разговор със Сърбия, съобщи, че неговият управителен принцип остава Конституцията на Косово. „ За териториалната целокупност на Косово не може да се договаря. Това в никакъв случай не е било обсъждано на нито една маса за договаряния по времето, когато управлявам екипа за разговор “, сподели Хоти.

В отговор на рецензиите от косовския президент Хашим Тачи и опозиционните партии, че той разрешава разкриване на полемики за основаването на Общност на общините със сръбско болшинство, Хоти сподели, че Общността няма да има изпълнителни пълномощия. Очаква се екипите на експертно равнище от Прищина и Белград да се срещнат в четвъртък и да обсъдят изискванията на окончателното съглашение. Премиерът Хоти сподели, че по време на срещата в четвъртък страните няма да разискват Общността на сръбските общини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР