Косовският министър на отбраната Арменд Мехай заяви, че силите за

...
Косовският министър на отбраната Арменд Мехай заяви, че силите за
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Косово: Силите ни за сигурност осигуряват безопасността за всички граждани на страната

" Косовският министър на защитата Арменд Мехай съобщи, че силите за сигурност на страната му обезпечават сигурността за всички жители на страната ", оповестиха медии в Прищина, представени от Българска телеграфна агенция.

" Косово и неговите институции са в услуга на всеки жител и дейностите ни са в съгласуваност с косовската полиция и КейФОР ", съобщи Мехай.

Политическите представители на косовските сърби оповестиха след срещата си в Звечан в събота, че сърбите ще изоставен всички политическите институции, правосъдните органи, полицията и администрацията на Косово.

Същевременно министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич изрази вяра, че няма да се стигне до ескалация на ситуацията в Косово, изтъквайки, че силите на НАТО КейФОР в този момент са значителен фактор, който не би трябвало да разреши на косовския министър председател Албин Курти да изпрати албански служители на реда в Северно Косово, които да заменят сръбските служители на реда и на процедура да извършат " окупация " на четирите общини в Северно Косово, обитаеми най-вече със сърби.

Сега, когато сръбските служители на реда се отдръпнаха от полицията, се сътвори вакуум в сигурността и обстановката се усложни, защото се слага въпросът кой ще извършва постоянните полицейски отговорности, сподели Вучевич и изрази вяра, че това може да бъдат силите под командването на НАТО КейФОР и европейската задача ЕУЛЕКС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР