Косовските депутати свалиха правителството на премиера Албин Курти при вот

...
Косовските депутати свалиха правителството на премиера Албин Курти при вот
Коментари Харесай

Правителството на Косово падна при вот на недоверие

Косовските депутати смъкнаха държавното управление на премиера Албин Курти при избор на съмнение, което ще провокира политическа рецесия, до момента в който балканската страна се пробва да спре разпространяването на ковид, осведоми " Ройтерс ".

82-ма депутати в 120-местния парламент г ласуваха против държавното управление . Гласуването беше инициирано от дясноцентристката партия Демократична лига на Косово по-малко от два месеца от съставянето на кабинета.
 Протести в Косово
Протести в Косово

Недоволство поради политическата рецесия и незадоволителните ограничения против ковид...

Не е ясно по какъв начин държавното управление ще продължи да работи, защото страната не може да организира предварителни избори поради разпространяващото се респираторно заболяване.

Правителството беше свалено след спор дали да разгласи изключително състояние поради вируса. Демократична лига на Косово внесе предложение за избор на съмнение, откакто Курти уволни Агим Велиу от поста вътрешен министър, който е от партия Демократична лига на Косово.

Велиу поддържа апели на президента на Косово за оповестяване на изключително състояние. Курти обаче счита, че сходна фрапантна мярка не е оправдана.
 Протест с тенджери по балконите на Косово
Протест с тенджери по балконите на Косово

Призоват ръководещите партии да се оправят с ковид и да прекратят политическата рецесия

Курти разгласи повода за уволнението на министъра - унищожаване на спънка, което ще разреши на косовския президент Хашим Тачи и сръбския му сътрудник Александър Вучич да реализират дефинитивно съглашение за замяна на територии сред Прищина и Белград.

В Косово има 71 случая на ковид. Един човек е умрял.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР