Косовски съд задържа вчера двама етнически албанци за участие в

...
Косовски съд задържа вчера двама етнически албанци за участие в
Коментари Харесай

Осъдиха двама лекари за трафик на органи в Косово

Косовски съд задържа през вчерашния ден двама етнически албанци за присъединяване в трафик на органи, заяви Асошиейтед прес.
Международният арбитър Франческа Фишер осъди уролога Лутфи Дервиши на седем години затвор и санкция от 8000 евро. Той не може да упражнява специалността си в продължение на две години откакто изтече присъдата му.
Сокол Хайдини, анестезиолог, бе наказан на една година затвор откакто бе потвърдено, че си е давал сметка защо става дума и умишлено е взел участие в незаконните трансплантации.
Международните прокурори в Косово обявиха, че клиниката "Медикус ", ръководена от Дервиши и неговия наследник, е направила минимум 23 трансплантации на бъбреци през 2008 година, за които купувачи, най-вече от Израел, са плащали по 80 -100 хиляди евро.
Донорите на бъбреци от Русия, Беларус, Казахстан, Румъния, Израел и Турция са получавали скромната сума от към 10 хиляди евро.
Прокурорите потвърдиха, че всички донори са били небогати и здравето им се е влошило след интервенциите. Трансплантацията на органи е противозаконна в Косово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР