Косово забрани на сръбски официални лица да навлизат на негова

...
Косово забрани на сръбски официални лица да навлизат на негова
Коментари Харесай

Косово забрани достъпа на сръбски официални лица до териотията си

Косово забрани на сръбски публични лица да навлизат на негова територия, съобщи Франс прес, представена от " Фокус ". Причината на публична Прищина е „ непрекъснатата агитация и подправени вести “, които са били популяризирани.
Министерството на външните работи няма да разреши на никакви публични лица от Белград да посещават Косово и всички такива молби ще получават отвод, до момента в който това отношение продължава, се споделя в известие на представител на ведомството, публикувано в обществените мрежи в четвъртък.
В позицията се акцентира, че тази мярка е отговор на „ непрекъснатата агитация и подправените вести, засягащи нашата страна и нашите жители ". Освен това Белград е упрекнат в опити да сътвори така наречен " филантропична рецесия в Северно Косово “, което съгласно Прищина заплашва сръбското население, живеещо в района.
От Белград считат, че стопроцентовите цени, които по-рано бяха наложени от Прищина на сръбските артикули, са довели до дефицит на храни и медикаменти в обитаемата най-вече със сърби северна част на Косово. Според Прищина обаче рецесията е „ изфабрикувана “, защото районът може без проблем да се доставя със артикули от други елементи на Косово.
Забраната за посещаване на публични лица ще засегне всички сръбски представители, които постоянно посещават Северно Косово, с цел да се срещат с локалните общности.
Решението на Прищина е без казус и съставлява пестник не за Белград, а най-много за Европейския съюз и интернационалната общественост, разяснява външният министър на Сърбия Ивица Дачич.
Оставиха нашите хора без храна и медикаменти, защитавайки своите луди цени, а тази възбрана в действителност цели да изолира сръбската общественост там от връзките с Белград, безапелационен е Дачич. Според него възбраната не е въведена инцидентно.
Това се случва единствено два дни откакто така наречен Косово подписа съглашение с Албания, с което двете страни в действителност ще организират обща външна политика, счита Дачич, като показва още мнението, че това съглашение служи на задачите да се сътвори Велика Албания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР