Косово спасява албанската икономика с въведените стопроцентови мита за внос

...
Косово спасява албанската икономика с въведените стопроцентови мита за внос
Коментари Харесай

Косово спасява албанската икономика

Косово избавя албанската стопанска система с въведените стопроцентови мита за импорт на артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина, които не престават да усилват износа на албански артикули в Косово. Това уточни албанската телевизия Ора нюз, представена от организация МИА.

Телевизията заяви, че по данни на държавния статистически институт размерът на износа от Албания за Косово през април е бил със 70,4 % по-голям в съпоставяне със същия месец предходната година, а общо през първите четири месеца на годината - с 52 % по-голям от същия интервал на 2018 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Албания изнася в Косово най-вече руда, горива и строителни материали. С увеличението на износа Косово към този момент зае второ място в листата на комерсиалните сътрудници на Албания. За първите четири месеца тя е изнесла за Косово артикули на стойност 8,9 милиарда леки (72,4 милиона евро).

От друга страна, албанският експорт към други страни отбелязва спад. През първото тримесечие са изнесени артикули за 99 милиарда леки /810 милиона евро/, което е с 2,3 % по-малко от същия интервал предходната година. Най-голямо въздействие за това е оказало пониженото произвеждане на електрическа енергия и горива в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР