Косово събира пари за глобите на Шакири и ДжакаБлизо 12

...
Косово събира пари за глобите на Шакири и ДжакаБлизо 12
Коментари Харесай

Косово събира пари за глобите на Шакири и Джака
Близо 12 хиля

Косово събира пари за санкциите на Шакири и Джака
Близо 12 хиляди евро са събрани до този миг в дарителска сметка в Косово, с цел да бъдат платени санкциите на швейцарските национали Джердан Шакири, Гранит Джака и Щефан Лихтщайнер. Шакири и Джака, които имат косовски корени, означиха головете за основната победа на "кръстоносците" над Сърбия в мач от Световното състезание по футбол в Русия, като след триумфа показаха насладата си от успеха правейки знака на двуглавия орел с ръце пред почитателите на сърбите, а към тях се причисли и капитанът на отбора Лихтщайнер.

В резултат на дейностите си Шакири и Джака бяха санкционирани с по 8 700 евро от ФИФА, а Лихтщайнер отнесе санкция от 4 330 евро, защото съгласно правилника е неразрешено да се показват политически знаци и да се показват политически позиции по време на мач.

Реакцията в Косово бе бърза и през вчерашния ден бе стартирана онлайн дарителска акция, с цел да бъдат покрити санкциите на тримата, а по-малко от 24 часа след стартирането на сметката, в нея към този момент има насъбрани 12 хиляди евро. Министърът на стопанската система и промишлеността на Косово Бахрам Хасани съобщи, че ще подари месечната си заплата за идеята - 1 500 евро. "Тези футболисти са санкционирани, единствено тъй като не са не запомнили корените си, не за не запомнили от кое място произлизат. Радостта, която Джака и Шакири ни донесоха, правейки признака на двуглавия орел, не може да се мери в пари", разяснява Хасани.

С триумфа си над Сърбия, Швейцария съществено усили възможностите си да се класира за осминафиналите на Мондиал 2018, като се нуждае от тъждество с Коста Рика в последния си мач, с цел да си обезпечи продължение напред. Сърбия от своя страна ще би трябвало да победи петкратния международен първенец Бразилия, в случай че желае да играе на осминафинал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР