Косово прекрати преговорния процес с официален Белград, без да изпълни

...
Косово прекрати преговорния процес с официален Белград, без да изпълни
Коментари Харесай

Вучич: Прищина прекрати диалога с Белград

Косово приключи преговорния развой с формален Белград, без да извърши своите задължени от Брюкселското съглашение и формирайки лична войска. Това декларирал сръбският президент Александър Вучич на среща с американския дипломат в Белград Кайл Скот, съобщи ТАСС.

В известие на пресслужбата на сръбския президент се споделя, че с неизпълнението на своя единствен ангажимент, а това бе образуването на Съюз на сръбските общини, с приемането на платформата /за договарянията с Белград/, с образуването на войска и въвеждането на мита за сръбските артикули Прищина е прекратила разговора.

Той показал, че интернационалната общественост е трябвало по-рано да се заеме с проблемите, които доведоха до застой в разговора, се споделя в известието на пресслужбата на сръбския водач.

Аз не съм оптимист, само че в случай че Прищина анулира митата, Сърбия е подготвена да беседва, декларирал сръбският президент.От своя страна дипломат Кайл Скот декларирал, че Съединени американски щати поддържат възобновяването на разговора и показал нуждата да бъде открит метод за продължение на договарянията, защото общ интерес на Сърбия, Прищина и интернационалната общественост е постигането на компромис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР