Косово поднови кандидатурата си за присъединяване към Международната организация на

...
Косово поднови кандидатурата си за присъединяване към Международната организация на
Коментари Харесай

Косово подновява кандидатурата си за Интерпол

Косово възобнови кандидатурата си за присъединение към Международната организация на престъпната полиция (Интерпол), откакто предходната година Сърбия блокира участието на най-младата страна на Балканите. Това оповестява електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express, представено от организация " Фокус ".
Министърът на вътрешните работи на Косово Екрем Мустафа удостовери пред изданието, че на 31 януари тази година Прищина е внесла молба за присъединение към Интерпол. Все още не е ясно дали предлагането ще бъде включено в дневния ред на Общото заседание на интернационалната организация.
Мустафа разясни, че решението за наново подаване на заявката е взето от премиера Рамуш Харадинай и първия посланик на Прищина Беджет Пацоли. Министърът на вътрешните работи изрази очаквания, че Косово ще стане част от организацията през актуалната година. „ Подадохме заявката на 31 януари. Службата на Интерпол удостовери приемането на предложението”, разкри Мустафа.
Косово обтегна връзките със Сърбия, откакто Белград лобира против влизането на Косово в Интерпол. За да противодейства на „ нападателната “ акция на Белград, Косово наложи 100-процентни мита за вноса на сръбски артикули, които остават в действие, макар интернационалния напън върху Прищина. Решението за наново кандидатстване за участие в Интерпол разтревожи сръбските управляващи, а първият посланик на Белград Ивица Дачич назова желанието на Прищина „ гибелен ход ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР