Косово отмени 100-процентовите мита върху вноса на стоки от Сърбия

...
Косово отмени 100-процентовите мита върху вноса на стоки от Сърбия
Коментари Харесай

Косово отмени митата за стоки от Сърбия и Босна и Херцеговина

Косово анулира 100-процентовите мита върху вноса на артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина, заяви Асошиейтед прес, представена от БНР.

Агенцията цитира министър председателят Албин Курти, който е оповестил, че мярката влиза в действие от през днешния ден, само че при избрани условия. Прищина чака в Сърбия към този момент да бъдат допускани коли с косовски регистрации, както и чужденци, идващи от Косово. Ако това не се случи до 15 юни, митата ще бъдат възобновени. Не е ясно обаче дали към тази дата Курти към момента ще е министър председател на страната.

Налозите върху босненски артикули се анулират абсолютно, само че косовското държавно управление чака Сараево да приключи визовия режим за косовски жители.

Митата, които предходното държавно управление в Прищина наложи в края на 2018 година, на процедура прекъснаха преговорния развой със Сърбия.

Белград продължава да не признава независимостта на някогашната си провинция и води интернационална акция против легитимността на Косово.

Самият Албин Курти сега е изпълняващ длъжността министър председател, откакто предходната седмица Народното събрание утвърди избор на съмнение против държавното управление му. Разрив в ръководещата коалиция настъпи поради противоречие към ограниченията против разпространяването на ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР