Косово иска да се увеличи броят на войниците на НАТО

...
Косово иска да се увеличи броят на войниците на НАТО
Коментари Харесай

Албин Курти настоява за повече войници на НАТО в Косово

Косово желае да се усили броят на бойците на НАТО " за укрепването на мира и сигурността в целия район на Западните Балкани ", съобщи министър председателят му Албин Курти в изявление за в. „ Ди Велт ”.

„ Значително нарастване на броя на бойците и военното съоръжение на НАТО... ще усили сигурността и мира в Косово и в целия район на Западните Балкани “, посочи Курти.

Според него сега Косово усилва разноските за защита и броя на своите бойци и резервисти. „ Увеличаването на броя на бойците в мироопазващите сили на НАТО KFOR ще поддържа нашите отбранителни старания “, добави той.

В Косово са ситуирани към 3800 бойци от КФОР, ръководените от НАТО интернационалните сили. Сред тях са и 70 бойци от Германия, написа „ Ди Велт ”. Според решението на немския Бундестаг в републиката могат да бъдат изпратени до 400 немски бойци.

Последните месеци ситуацията в Косово бе белязана с ескалация на напрежението поради дейности, които засегнатите страни считат за враждебни и неприемливи. Наложи се намесата на Европейски Съюз и Съединени американски щати за краткотрайно изстудяване на борбата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР