Косово и Сърбия трябва да постигнат споразумение, което е справедливо

...
Косово и Сърбия трябва да постигнат споразумение, което е справедливо
Коментари Харесай

САЩ: Няма да позволим Косово и Сърбия да дестабилизират региона

Косово и Сърбия би трябвало да реализират съглашение, което е заслужено и няма да основава неустойчивост в нито една страните в района.

Това се споделя в публично известие на американското посолство в Прищина, оповестено във в. " Газета експрес ". " Ще следим доста съществено и деликатно по какъв начин се договарят двете страни. Това обаче не значи неограничена независимост на деяние ", акцентират от дипломатическата задача на Съединени американски щати в Косово.

Според косовските медии позицията на Съединени американски щати идва след дълготрайно безмълвие от тяхна страна, което бе мотив за спекулации, както в локалните по този начин и в сръбските медии, че има скрити проекти на хора близки към президента Доналд Тръмп, само че и на Русия, за делба на Косово.

" С днешната си позиция посолството на Съединени американски щати в Прищина отхвърля тези спекулации и се причислява към най-големите европейските страни, които осъдиха риториката за " промяна на границите ", която най-яростно се пази от президента Хашим Тачи. Тази негова позиция получи косвена поддръжка и от формалните управляващи в Белград, в това число и от сръбския президент Александър Вучич, който в последно време приказва за нуждата от " разграничение с Косово ", а сходни позиции има и външният министър Ивица Дачич ", се споделя в умозаключение на обявата на " Газета експрес ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР