Косово е единствената страна на Балканите, жителите на която масово

...
Косово е единствената страна на Балканите, жителите на която масово
Коментари Харесай

Хората в Косово масово с незаконни оръжия


Косово е единствената страна на Балканите, жителите на която всеобщо имат противозаконни оръжия , заяви ibna.

Въпреки че няма точна статистика по въпроса, се твърди, че в Косово има към 300 000 огнестрелни оръжия, които се имат без нужните съпътстващи ги разрешителни.

През миналата 2017 година управляващите в страната са задържали към 1 500 оръжия, за които жителите не са имали позволение. Въпреки това, по неофициална информация се твърди, че в Косово има още 350 000 дребни оръжия, които се държат незаконно.

 Белград: Косово е сръбският Йерусалим
Белград: Косово е сръбският Йерусалим

" Косово е нашият Йерусалим ", сподели Дачич

Според бърза информация популацията на Косово за 2017 година е 1 млн. и 800 хиляди души. Ако изказванията, че в страната има над 300 000 противозаконни оръжия са правилни, това значи, че всеки пети или шести жител на Косово има оръжие, като включително влизат и децата.

Според специалиста по сигурността в страната Бурим Рамадани тази статистика е доста притеснителна, изключително имайки поради, че оръжията се употребяват и от малолетни и деца . Този проблем провокира и терзание за сигурността на страната.

Програмата на Организация на обединените нации за развиване пресмята, че противозаконните оръжия са към 350 000. Според Рамадани този проблем може да се реши по два метода: първо , измежду родителите би трябвало да се увеличи яснотата и осведомеността, самите родители би трябвало да стартират да учат децата си за заплахите от оръжията; второ , би трябвало да се изготви национална стратегия за продан на оръжия с други неща, от които семействата се нуждаят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР