Косопадът може да засегне както скалпа, така и цялото тяло.

...
Косопадът може да засегне както скалпа, така и цялото тяло.
Коментари Харесай

Какви типове косопад съществуват?

Косопадът може да засегне както скалпа, по този начин и цялото тяло. Той може да се появи в следствие както на наследствено влечение, по този начин и на хормонални промени, избрани медицински положения или лекарства. Всеки може да е жертва на косопад, само че въпреки всичко той се среща по-често при мъжете.
Оплешивяването нормално е косопад от скалпа в огромни размери. Наследственият косопад с напредването на възрастта е най-честият извършител на оплешивяването. Има хора, които избират да оставят този развой без да го крият или да се пробват да го спрат. Други обаче разчитат на качествена козметика като парусан за коса , с цел да могат да го отстраняват и да възстановят растежа.
Типове
Косопадът може да се прояви по доста разнообразни способи според от причинителя. Може да се появи внезапно или последователно и да засегне склапа или цялото тяло. Някои типове косопад са краткотрайни, а други са перманентни.
Симптомите могат да влючват:
Постепенно оредяване на косата в горната част на главата. Това е и най-често срещаният вид косопад, който визира както мъжете, по този начин и дамите с придвижване на възрастта. При мъжете нормално оплешивяването стартира от челото, като се образува буквата М. При дамите се резервира положителната форма на линичта, от която стартира косата, само че се вижда удебеляване на „ пътя “.
Кръгли или разпокъсни петна без окосмяване . При някои хора се появяват такива във формата на монети. Този вид оплешивяване нормално визира единствено скалпа, само че от време на време се появява и в брадата или веждите. Понякога мястото може да сърби преди да се отделят космите.
Внезапна загуба на коса . Обикновено това е приченено от потрес или други мощни страсти. Забелязва се рухване на кичури по време на къпане, ресане или оформяне. При този вид признаци количеството коса просто понижава, само че не се появяват плешиви петна.
Загуба на окосомението по цялото тяло . Някои медицински положение и лекувания като химиотерапията за рак могат да причинят загубана на окосмението по цялото тяло. След прекъсване на медикаментите косато нормално стартира да пораства още веднъж.
Групи от люспи , които се популяризират по склапа. Това може да е знак за тения и косата са се чупи и пада, да има зачервявания, подувания и от време на време сълзене.
Кога да се прегледате?
Потърсете дерматологичен съвет, незабавно щом забележите косопад, изключително, в случай че се появяват плешиви петна.
Причини
Хората нормално губят към 100 косъма дневно. Причините са елементарни – регенерация на косата, нейният натурален цикъл. Косопадът настава когато естественият цикъл на косата е нарушен или клетката е унищожена и има белег.
Загубата на коса нормално е обвързвана с един или повече от тези фактори:
- Наследственост
- Хормонални промени
- Лекарства /Не единствено медикаментите за рак, само че и някои от тези за сърце или деприсия могат да причинят косопад./
- Радиация
- Силен стрес
- Определени прически и стилизирания /стегната опашка, перманентни изправяния или къдрения./
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР