Косопадът и оплешивяването са доста обезпокояващи както за дамите, така

...
Косопадът и оплешивяването са доста обезпокояващи както за дамите, така
Коментари Харесай

Природен лек, с който спирате косопада!

Косопадът и оплешивяването са много обезпокоителни както за дамите, по този начин и за господата. На пазара има редица препарати, които се оферират като изключително ефикасни. За страдание, практиката не удостоверява това, а и тези препарати са извънредно скъпи. Не всеки може да си разреши да си прави опити на сходна цена дали ще подейства един или различен препарат. Много хора се интересуват от обичайните, естествени средства, които могат да оказват помощ за този проблем.

Колкото и необичайно да звучи, чесънът е всепризнато средство за битка с косопада и оплешивяването. Той подкрепя израстването на коса отначало.
 Ето кои неточности могат да доведат до косопад Ето кои неточности могат да доведат до косопад
Едва ли се замисляте, когато миете косата си, до момента в който си взимате душ. И какво има толкоз да се мисли – би трябвало да нанесете шампоан...

Неговото потребно влияние върху здравето на косата идва от състава му. Той съдържа доста сяра, а тя е един от градивните детайли на косата. Чесънът усилва кръвообращението в скалпа и  доставя нужното количество протеини за фоликулите.

Антибактериалните свойства на чесъна са безспорни. Бори се сполучливо с кожните инфекции на скалпа. А те са една от основните аргументи за появяването на косопад. Съдържащият се в чесъна ензим осуетява побеляването на косъма.

Правено е научно изследване през 2002 година, по време на което върху участници в продължение на 2 месеца 2 пъти дневно са прилагани сок от лук и сок от чесън. Лечението при мъжете с тези артикули дало по-добри резултати, в сравнение с при дамите.

Как да употребявате сок от чесън за напредък на косата

Нужно е да се пасират няколко обелени скилидки чесън, с цел да се получи сок. Този сок се втрива деликатно по скалпа. Минимум 15 минути са нужни да постои, с цел да подейства. След това използвайте мек шампоан, с цел да отмиете.
 Медици: Коронавирусът предизвиква косопад Медици: Коронавирусът предизвиква косопад
Човек, който е имал коронавирусна зараза, може да получи косопад в продължение на три до четири месеца. Последицата от приема на няко...

Сок от чесън и мед за усилване на растежа

За задачата ви е нужен ¼ чаша извлечен сок от чесън, в която сте поставили 1 с.л. естествен мед. С тази примес се намазва скалпа и се оставя да постои най-малко половин час. Отмива се с мек шампоан.

Тъй като това е естествен артикул, нужно е време и неизменност, с цел да се види резултата. Няма по какъв начин да сте се настроили за незабавен резултат. Препоръчително е да започнете третирането на косата още при първите признаци на косопад. Със сигурност резултатът ще е забележим.

За мнозина миризмата на чесън е нещото, което ги отхвърля да употребяват този артикул. Това може да бъде преодоляно, в случай че в сока от чесън се постави сок от лимон, както и вода от мента, розмарин или лавандула. Това освен ще оправи миризмата, само че и ще повлияе добре на косата.

Запознати споделят, че чесновия сок с мед може да се употребява. Всичките минерали и витамини, които се намират в него са извънредно потребни за целия организъм.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР