Космосът е странен и трудно разбираем. Колкото повече се вглеждаме

...
Космосът е странен и трудно разбираем. Колкото повече се вглеждаме
Коментари Харесай

Тайните на Космоса, за които не подозираме

Космосът е чудноват и мъчно понятен. Колкото повече се вглеждаме измежду звездите и галактиките, толкоз по-странни неща може да открием. Ето част от тях:

Колоните на творението

Колоните са основани от газ и прахуляк, и са инкубатори на нови звезди. Счита се, че са били унищожени преди 6 хиляди години, а сега се разгръщат до 40 трилиона километра.

Магнетари

Магнетариите съставляват неутронни звезди с магнетични полета. Най-страшното е, че в случай че се намират на 1000км от нас, могат да изкривят атомите в човешкото тяло и да раздерат плътта ни.

Галактически канибализъм

Галактически канибализъм се назовава процесът, при който една по-голяма вселена изяжда някоя по-малка и се слива с нея.

Пулсари

Преди науката и технологиите да напреднат толкоз, се е считало, че зомби звездите, изхвърлящи радиация на избрани тласъци, са били извънземно средство на връзка. Наричат се пулсари , защото, в случай че ги следим, можем да видим, че те като че ли проблясват на импулси.-->
 космос iStock/Getty Images
Психея

Този метеорит се намира сред Марс и Юпитер и се счита, че съставлява оголено желязно ядро на отчасти формирала се прото планета.

Мира

Това е умираща звезда , която се движи със свръхзвукова скорост, оставяйки след себе си след от материал с дължина 13 светлинни години. Този материал евентуално се трансформира в нови звезди.

Воден контейнер в Космоса

Черната дупка е заобиколена от контейнер, чиито размери са със 140 трилиона пъти повече вода от океаните на Земята. Той създава силата на хиляда трилиона слънца.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР