Космонавтът Алексей Овчинин и астронавтът Ник Хейг, които оцеляха невредими

...
Космонавтът Алексей Овчинин и астронавтът Ник Хейг, които оцеляха невредими
Коментари Харесай

Алексей Овчинин и Ник Хейг ще се завърнат в Космоса през пролетта

Космонавтът Алексей Овчинин и астронавтът Ник Хейг, които оцеляха невредими при несполучлив старт от Байконур, ще се върнат в Космоса идната пролет, заяви Роскосмос. Агенцията не изключи опцията Международната галактическа станция да остане без екипаж в режим консервация, само че ще направи всичко допустимо да не се стигне до подобен сюжет.


Алексей Овчинин и Ник Хейг към този момент са в Москва. При повредата в четвъртък те са изпитали претоварване от 6-8 G, само че подготовката им е включвала излагане на 15 G, акцентираха от " Роскосмос ".
Вячеслав Рогожников, Федерална медико-биологическа организация на Русия: Космонавтите са здрави, безусловно здрави. Чувстват се добре.
Инцидентът е първи с съветски пилотиран галактически полет от 35 години. До определяне на аргументите са анулирани всички стартове на кораби " Союз ". Първите изводи се чакат на 20 октомври. Следващата пилотирана задача към Международната станция беше планувана за декември, на 31 октомври трябваше да започва товарен транспортен съд. На станцията в този момент са трима космонавти - немец, американка и руснак.
Сергей Крикальов - изпълнителен шеф " Пилотирани стратегии ", Роскосмос: Със сигурност програмата ще бъде поправена. Вероятно ще удължим полета на настоящия екипаж с няколко дни, само че нямаме особени благоприятни условия в тази тенденция. Ще се опитаме да ускорим старта на идващия екипаж, сигурно ще се опитаме да сведем до най-малко нарушаванията в програмата с промени в графика.
Руската преса изрази безпокойствие за бъдещето на националната галактическа промишленост. Разследването на повредата подозира, че основен клапан не се е отворил, което е попречило на отделянето на първата степен на ракетата. Възможно е и спешно изключване на моторите на втората степен поради неприятно закрепени ускорители. Наблюдатели чакат кадрови промени в " Роскосмос ", ще се търсят отговори при производителя на ракетата - самарския галактически център " Прогрес ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР