Космическият център Мохамед бин-Рашид в Дубай обяви конкурс Писмо до

...
Космическият център Мохамед бин-Рашид в Дубай обяви конкурс Писмо до
Коментари Харесай

Писмо до Космоса очакват в Дубай

Космическият център " Мохамед бин-Рашид " в Дубай разгласи конкурс " Писмо до Космоса " за всички искащи да изпратят свои стихове, къси разкази или рисунки дружно с първия космонавт на Обединените арабски емирства. Полетът на Хазза ал-Мансури е плануван за 25 септември.

В надпреварата могат да вземат участие всички искащи от всякаква възраст и народност, както и хора с лимитирани благоприятни условия. Творбите се одобряват до 27 юли. Произведенията би трябвало да са написани на британски или арабски език и да са отдадени на събитието. Обемът на описа не трябва да надвишава 1000 думи, а стихотворенията не би трябвало да надвишават 20 реда.

Живеещите в ОАЕ могат да изпращат своите работи до пощенска кутия в Дубай с номер 250919, съответстваш на датата на полета на първия космонавт. За участници от други страни има специфичен имейл [email protected]. Първоначалният асортимент на най-хубавите материали ще се направи от пощенските чиновници на ОАЕ, след което ще бъдат изпратени в центъра " Мохамед бин-Рашид " за дефинитивно установяване на спечелилите, чиито произведения ще полетят в Космоса дружно с Хазза ал-Мансури, който ще остане в орбита 8 дни.

На уеб страницата на " Роскосмос " написа, че полетът ще се извърши със " Съюз МС-15 " от Байконур, като в него ще вземат участие още Олег Скрипочка от Русия и Джесика Меир от Съединени американски щати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР