Космическият товарен кораб Dragon, който бе изстрелян към МКС на

...
Космическият товарен кораб Dragon, който бе изстрелян към МКС на
Коментари Харесай

Dragon ще върне от МКС почти два тона товар

Космическият товарен транспортен съд Dragon, който бе изстрелян към МКС на 15 декември, се завръща на Земята. Ракетата би трябвало да се приземи през днешния ден в Тихия океан, близо до мексиканския щат Долна Калифорния. Dragon ще върне на Земята над 1,8 тона товар.
В средата на декември SpaceX изпрати към Международната галактическа станция своя транспортен съд Dragon . Това бе първата задача по доставка на товар до МКС благодарение на към този момент употребена първа степен. През месец март предходната година галактическата компания на Илън Мъск изстреля в космоса и сполучливо приземи бустера на Falcon 9, а през лятото за първи път наново изстреля и галактическия транспортен съд. На 17 декември Dragon се скачи с Международната галактическа станция и в този момент се завръща след сполучливо изпълнената задача.

След приземяването, корабът ще бъде доставен в Лонг Бийч, Калифорния, където част от товара ще бъде предаден на NASA. На Земята ще се завърнат и живите лабораторни мишки, взели участие в Rodent Research-6 — фармакологичен опит за проучването на нови медикаменти за лекуване повредите на меките тъкани в изискванията на микрогравитация. Ще бъдат върнати и оптичните нишки, основани в изискванията на безтегловност.

Това бе 13-тата подред задача по доставка на артикули и материали до Международната галактическа станция благодарение на Dragon.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР