Космическият телескоп Euclid заснема блестящи галактики и звезди в първите изображения

...
Споменатите спирални и елиптични галактики, близки и далечни звезди, звездни
Коментари Харесай

Споменатите „спирални и елиптични галактики, близки и далечни звезди, звездни купове и много други“ могат да се видят в изображенията, публикувани в понеделник, въпреки че включените инструменти заснеха част от небето, по-малка от пълната луна.

Евклид беше изстрелян с ракета Falcon 9 на SpaceX от Кейп Канаверал във Флорида на 1 юли и пристигна на местоназначението си - гледна точка, известна като Втора точка на Лагранж.

ESA го нарече „крайъгълен камък“, който показва, че телескопът ще постигне целите си.

Изображение: Снимка: ESA

Черно-белите изображения са направени от видимата светлина на Евклид инструмент (VIS), който ще продължи да заснема „остри“ снимки на милиарди галактики, за да измери техните форми, според космическата агенция. Фотометър (NISP) инструмент, който ще измерва количеството светлина, излъчвана от галактиките при всяка дължина на вълната.

Ръководителят на проекта Джузепе Рака каза след повече от 11 години проектиране и разработване на Euclid „е вълнуващо и изключително емоционално да видиш тези първи изображения.

"Още по-невероятно е, когато си мислим, че виждаме само няколко галактики тук, произведени с минимална настройка на системата.

"Напълно калибрираният Euclid в крайна сметка ще наблюдава милиарди галактики за да създадете най-голямата някога 3D карта на небето."

Изображение: Тестово изображение за ранно въвеждане в експлоатация на инструмента NISP. Снимка: ESA Изображение: Снимка: ESA

Разработването на VIS беше ръководено от Марк Кропър от Университетския колеж в Лондон.

ESA подчерта, че моментните снимки са „ранни тестови изображения“, направени за проверка на инструментите и прегледайте как космическият кораб може да бъде усъвършенстван и "по-подробни" изображения ще бъдат публикувани на по-късна дата.

Прочетете още:

Шестте на Евклид годишната мисия има за цел да проучи тъмната вселена, за да разбере по-добре защо тя се разширява бързо.

Заснетите изображения ще помогнат на астрономите да получат представа за неуловимата тъмна материя, частици, които не абсорбират, отразяват или излъчват светлина.

p>

Тъмната материя не може да се види директно, но учените знаят, че съществува поради ефекта, който има върху обекти, които могат да се наблюдават директно.

Те вярват, че тя „свързва галактиките, създавайки среда за звездите , планети и живот".

Мисията ще изследва и тъмната енергия, за която се смята, че раздалечава галактиките, което води до ускоряване на разширяването на Вселената.

Обединеното кралство е допринесло с £ 37 милиона към мисията от £850 милиона.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР