Космическият обект, взривил се над Камчатка, се е движел със

...
Космическият обект, взривил се над Камчатка, се е движел със
Коментари Харесай

Огромен Метеорит Се Е Взривил В Небето Над Русия! Вижте Зашеметяващо Видео!

Космическият обект, взривил се над Камчатка, се е движел със скорост от 115 200 км/ч, като той се е разпаднал на 25 километра над земната повърхнина. Експлозията е била с мощ от 173 килотона или към 10 пъти повече от нуклеарния гърмеж над Хирошима. Фактът, че събитието е станало над едва обитаема с хора зона е довело до неналичието на материални вреди и дребната публичност за случая.

НАСА разкриват, че са били известени за детонацията на метеора от Военновъздушните сили на Съединени американски щати, чийто шпионски спътник е снимал гърмежа. По-късно удостоверение е пристигнало и от японски метеорологичен сателит. Оповестяването обаче е било допустимо едвам след комплициран разбор на данните, който да изключи всички останали хипотези.

Учените споделят, че сходен мощен гърмеж се случва два или три пъти на 100 години. Причината за това, че галактическото тяло се взривява в атмосферата, а не се сблъсква в земната повърхнина може да се крие както в неговия състав, по този начин и в скоростта и ъгълът на нахлуване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР