Космическият обект ще бъде видим с просто окоКометата С/2022 Е3

...
Космическият обект ще бъде видим с просто окоКометата С/2022 Е3
Коментари Харесай

Покрай Земята ще премине комета, последно видяна през ледниковия период

Космическият обект ще бъде забележим с просто око

Кометата С/2022 Е3 (ZTF) обикаля към слънцето на всеки 50 000 години и ще премине на 26 милиона благи от Земята на 1 февруари 2023 година, което ще я направи забележима с просто око.

Астрономите към този момент са я наблюдавали, разкривайки синьо-зелена глава и златиста опашка, осведоми.

Е3 ще бъде първата комета, която ще освети небето след кометата Neowise от лятото на 2020г.



Астрономите поучават всеки, който се надява да види кометата Е3, да избере мрачно място без околна светлина и да планува време за очите за си 30 минути, с цел да могат да се приспособят.

Специализирани приложения за смарт телефони и уеб страници също могат да се употребяват за установяване на позицията на кометата в небето, като Star Chart, Sky Safari и SkyView.

„ Кометите по своята същина са мощно непредсказуеми обекти, защото тяхната бляскавост зависи от разсейването на слънчевата светлина от прахови частици в главите и опашкитеим “, означи уебсайтът за следене на комети In-The-Sky.

„ Този ​​прах непрестанно се оттича от ядрото на кометата и неговата компактност във всеки съответен миг се ръководи от скоростта на сублимация на леда в него, защото се нагрява от слънчевите лъчи. Зависи и от количеството прахуляк, което се смесва с този лед. Това е доста мъчно да се предскаже авансово и може да бъде мощно изменчиво даже сред поредните появи на една и съща комета. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР