Космическият кораб Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа

...
Космическият кораб Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа
Коментари Харесай

Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа Станция

Космическият транспортен съд Союз МС-11 сполучливо се скачи с Международната Космическа Станция . Да си напомним, че на борда на кораба се намира екипаж от трима души. Това са космонавтът на Роскосмос Олег Кононенко, астронавтът на NASA Ан Маклейн и астронавтът на CSA Давид Сен-Жак, които ще останат в МКС в продължение на 194 денонощия.

Първата степен на ракетата се отдели след към 2 минути, а след към още една минута се отдели и топлинният щит. След това в естествен режим се отделиха втората и третата степен, След към шест часа и четири обиколки към Земята, корабът доближи своята цел. Първата видеоконференция на екипажите е оповестена за 22:30 часа наше време.

Следващият полет до МКС е разгласен за 1 март 2019 година. Екипажът на галактическия транспортен съд е избран занапред. Това са космонавтът Алексей Овчинников и астронавтите Ник Хейг и Кристина Кох.

Освен набелязаната научна стратегия, съветските космонавти ще излязат в открития космос. Те ще разглобят част от отбраната против метеори на кораба Союз МС-09, с цел да уточнят повода за неговата разхерметизация. Тази интервенция е планувана за 11 декември тази година.

Това е първият пилотиран полет след повредата от 11 октомври. Тогава ракетата Союз-ФГ не можа да изведе в орбита галактическия транспортен съд Союз МС-10 с новия екипаж за Международната Космическа Станция. Астронавтите съумяха да катапултират и да се приземят със избавителната капсула. Причината за тази повреда се оказа нередовен датчик, който трябваше да дефинира точното време на обособяване на първата степен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР