Космическият кораб Союз е приспособен за полет на туристи до

...
Космическият кораб Союз е приспособен за полет на туристи до
Коментари Харесай

Русия се готви да предлага туристически разходки в Космоса

Космическият транспортен съд " Союз " е пригоден за полет на туристи до Международната галактическа станция (МКС) и ще бъде модифициран по този начин, че да може да бъде следен единствено от един професионален астронавт, а не от екипаж от пълководец и двама летателни инженери. Това сподели пред кореспонденти изпълнителният шеф на " Роскосмос " Сергей Крикалев, съобщи БГНЕС.
По-рано беше обявено, че Space Adventures е подписал контракт с " Роскосмос " за построяването на галактическия транспортен съд " Союз " за полет на туристи до МКС през 2021 година.
" В профилирана задача корабът ни ще бъде приключен, с цел да улесни контрола на един човек и някои режими няма да се дублират. Подобренията се отнасят до интерфейса, тъй че да бъде по-удобно за един човек (бел. ред. - да управлява) ", сподели Крикалев в коридорите на Международния астронавтичен конгрес.
В същото време той разясни, че към този момент няма контракти с тези, които летят на кораба. Известно е единствено, че умел астронавт ще бъде пълководец. В допълнение корабът даже може да бъде приспособен за полет, без да се докира до Международната галактическа станция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР