Космическият кораб Орион на НАСА беше изведен в лунна орбита,

...
Космическият кораб Орион на НАСА беше изведен в лунна орбита,
Коментари Харесай

Корабът на НАСА „Орион” вече е в орбита около Луната

Космическият транспортен съд " Орион " на НАСА беше изведен в лунна орбита, оповестиха публични лица, откакто дълго отлаганата задача на Луната продължи сполучливо.

Малко повече от седмица откакто галактическият транспортен съд излетя от Флорида, с цел да се насочи към Луната, ръководителите на полета " сполучливо направиха изстрелване за въвеждане на " Орион " в далечна ретроградна орбита ", заяви американската галактическа организация на своя уеб страница.

Космическият транспортен съд би трябвало да води астронавти на Луната през идващите години - първите, които ще стъпят на повърхността ѝ след последната задача на " Аполо " през 1972 година

Първият изпитателен полет без екипаж на борда има за цел да подсигурява, че транспортното средство е безвредно.

" Орбитата е далечна, защото " Орион " ще лети на към 40 000 благи над Луната ", обявиха от НАСА.

Докато е в лунна орбита, полетните контрольори ще следят основни системи и ще правят инспекции, до момента в който са в изискванията на дълбокия космос, споделиха от организацията.

На " Орион " ще му е нужна към седмица, с цел да приключи половината от обиколката си към Луната. След това той ще излезе от орбитата за противоположния път към дома, съгласно НАСА.

В събота се чака корабът да премине на 40 000 благи оттатък Луната, което е връх за обитаема капсула. Настоящият връх се държи от галактическия транспортен съд " Аполо 13 " на 248 655 благи (400 171 км) от Земята.

След това ще стартира пътуването назад към Земята, като кацането в Тихия океан е планувано за 11 декември, по-късно повече от 25 дни полет.

Успехът на тази задача ще дефинира бъдещето на задачата " Артемида 2 ", която ще обиколи Луната без кацане, а по-късно и на " Артемида 3 ", която ще означи окончателното завръщане на хора на лунната повърхнина.

Тези задачи са планувани надлежно за 2024 и 2025 година /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР