Космическият кораб Дракон на частната компания Спейс Екс (SpaceX), с

...
Космическият кораб Дракон на частната компания Спейс Екс (SpaceX), с
Коментари Харесай

Екипажът на Спейс Екс се завръща от космоса

Космическият транспортен съд " Дракон " на частната компания " Спейс Екс " (SpaceX), с астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен на борда, се откачи от Международната галактическа станция (МКС) и се чака да се приводни в Мексиканския залив в неделя следобяд, предадоха осведомителните организации.

Корабът се е откачил от МКС в ранните часове на неделя след двучасова инспекция за техническата редовност на апарата и параметрите на противоположния му полет.

Очаква се тяхното пътешестване до Земята да отнеме към 19 часа и те да се приводнят край крайбрежията на Флорида в 14,41 ч. локално време или 21.42 часа българско. Точното място за кацане ще зависи от моментната метеорологична конюнктура. За всеки случай екипажът има хранителни запаси за три денонощия, в случай че времето е неподходящо и се усложни приводняването на кораба

За пръв път от 45 години астронавти ще се приводнят след галактическа задача.

В интервенцията по евакуацията на астронавтите са ангажирани над 40 специалиста, два избавителни корала, два скоростни катера и няколко вертолета. След извеждането си от кораба Хърли и Бенкен ще минат медицински обзор и едвам по-късно – след към четири часа, ще бъдат транспротирани до Флорида по въздушен или морски път.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР